Fakta om testen

Som referanseobjekt for målingene har vi også brukt fabrikkinstallerte originale H7-modeller fra Volvo og Toyota. Lampens lysfordelingskapasitet, rekkevidde og levetid ble testet. Alle målinger er gjort i samsvar med gjeldende industristandarder. For å simulere virkelige forhold ble lysene montert i en seks år gammel lyskaster.

Måling av lysfordeling og rekkevidde ble gjort på en pære av hver type. Lampens lysstyrke kontrolleres på en ytterligere lyspære. Og levetiden ble målt på fire av hver type.

Utvelgelse og kjøp ble utført av NAF og Testfakta. I testen sammenlignet vi lampens lysfordelingsverdi;”figure of merit” som industrien også bruker. Dette er summen av måleverdiene på flere målepunkter fra lysene. 

Lysfordeling

Måleresultatene er basert på lysets lysintensitet i flere målepunkter i henhold til ECE R112 standard. De målte verdiene kalles ”Figur of Merit” (såkalt lysfordeling), og ble beregnet i henhold til standardstandarden. Det er også tatt hensyn til hvordan lysene skjermer for møtende trafikk.

Rekkevidde

Lampens lysintensitet ble målt og området ble beregnet som den lengste avstanden hvor lampens lysstyrke var minst 2,5 lux. Måling er basert på resultatet av to målinger og to pærer av hvert merke.

Levetid

Lampens levetid ble målt under nominell spenning, 13,2 V opptil 600 timer. Målingene er basert på fire lamper av hver modell.