Sykkelvognene som er testet

Dette er den rimeligste av vognene og naturlig nok den som er enklest utstyrt, uten noe ekstra komfort eller sikring for barna.

Den er enkel å slå sammen, men fordi du må tre tekstilet i ryggen inn på en tverrstang og sette i en plugg, er det litt mer plunder med å slå opp vognen. Til gjengjeld er vognen liten og lett sammenslått og er enkel å sette bort for de som har begrenset med plass. Litt plundrete å få på hjulene, så det er ikke anbefalt å kjøpe denne vognen hvis du må ta av og på hjul hver dag.

Maria sjekker bagasjeplassen i Aretti-vognen

Testdeltager, Maria sjekker bagasjeplassen i Aretti-vognen. Foto: NAF

Testresultater

Merke/modell Aretti
Flerbruksvogn eller ikke Ikke flerbruksvogn
Bremser Nei
Ca pris 1399,-
Montering/demontering av vognen  
Montering av vognens festearm til sykkelen MIDDELS LETT
Slå sammen, slå opp vognen MIDDELS LETT
Å ta av og på hjul på sykkelvognen MIDDELS LETT
Bruk av vognen  
Hvor lett/vanskelig er det å feste barnet/barna i selen?  MIDDELS LETT/VANSKELIG
Hvordan opplever du komforten for barnet/barna DÅRLIG
Hvordan er plassen til barnet/barna MIDDELS GOD
Hvordan er bagasjeplassen i vognen MIDDELS GOD
Hvordan er vognen å sykle med MIDDELS GOD/GOD
Hva er din opplevelse av trygghet og sikkerhet ved bruk av vognen? MIDDELS GOD
Generelt inntrykk av vognen:  MINDRE SOLID
Total score 2.5

Dette mente testdeltakerne:

Ayisha: Ayisha fikk ikke testet denne vognen fordi den ble ødelagt i løpet av testperioden.

Eirik: - Denne vognen er lett i vekt og lett å håndtere. Den er også fin å sykle med og har god bagasjeløsning. Det er enkle, men gode nok seler til barnet. Den var vanskelig å koble på sykkelen i starten. Duken er ikke så solid og ikke vanntett. Vognen får tommel opp for kombinasjon funksjon og pris, og tommel ned for kvalitet og slitestyrke. Jeg gir den karakter 3.

Miriam: - Denne vognen var ubehagelig å sitte i for barna. Den opplevdes som lite solid, og selene opplevdes ikke trygge. Den var klissvåt etter å ha stått ute i regnet. Luka foran lot seg heller ikke lukke ordentlig. Jeg gir den karakter 3.

Maria: - Det er upraktisk at vognen ikke kan brukes som trillevogn. Lukkingen til bagasjerommet er også lite solid. Jeg likte ikke selene, som er uten polstring og vanskelig å feste med ett barn i midten. Festeanretningen mellom vogn og sykkel var også hard å få løsnet. Vognen har for få tekniske finesser og er for lite komfortabel for en familie som ikke har bil. Jeg gir den karakter 1.

Janne: - Dette er en enkel og grei vogn til lav pris. Bagasjerommet er stort og praktisk. Jeg har brukt samme vogn før, og har vært fornøyd med den til hverdagsbruk. Men det er ikke god nok komfort for barnet til å dra på langtur. Jeg gir den karakter 3.

Dette mente barna:

Litt trangt. Følte seg litt innestengt.

Maria testet Aretti-vognen sammen med sønnen.

Maria testet Aretti-vognen sammen med sønnen. Foto: NAF