Hopp til hovedinnhold

Åpen dag på glattkjøringsbanen 2017

 NAF Alta og omegn åpen dag på Glattkjøringsbanen hvor vi hadde en del besøkende som valgte å komme innom oss.

 

Det hyggelige var at det var mange unge nye sjåfører som valgte å komme, siden de hadde kjøpt «ny» bil og ville være forberedt på vintersesongen.velkommen skilt NAF

De ville lære bilen bedre å kjenne var det de alle sa!

De ble fremvist i klasserommet til alle som kom om instruksene og kjøretipsene for å være på banen. Samt at overraskelsen med sikkerhetsbeltestolen at den bare gikk i 7 km/t ble flittig brukt.

Det hyggelig var at de barnefamiliene som var innom hadde alle sikret barna korrekt i bilen, vi er stolte av de så et stort pluss til de!

 Vi hadde besøk av Alta Motor som stilte opp med nye VW og Skoda biler hvor alle om var innom kunne få teste disse på banen også. Alta Motor AS De stilte opp med 5 ansatte som kunne formidle alt om disse bilene, alt fra motordetaljer til sikkerheten i disse!

Alta Motor 1

Alta Motor 2

 Banemestern Øyvind passet på at alt gikk «smurt» med bilene rundt, med hjelp fra oss i lokallaget som tok det teoretiske før de fikk kjøre på banen. 

Glattkjøringsbane

 Før Alta brannvesen fikk lov til å komme til oss fikk vi firmaet Odd Mathisen As til å løfte opp en gammel for å illustrere en frontkollisjon i ca. 60/70  km/t..

Odd Mathisen AS

Etter bildroppet kom brannmannskapet til for å vise hvor fort de kan få løs en person som sitter fast bak rattet i en kollisjon skadet bil.

Brannmannskapet fikk festet bilen i et stort tre og fronten fast i deres brannbil, hvor så de klippet og klargjorde bilen for åpning av førersete. Etter kort tid hadde de vinsjet opp fronten og fikk fri passasje til «sjåføren». Alt dette bare på noen minutter!
Vi i NAF Alta og omegn er glade å få en slik fantastisk demonstrasjon hvordan de kan redde en sjåfør. De er dyktige brannmenn og selv er de glade for å få gjøre en ekstra øvelse i hverdagen..

Brann1

Brann 2

 Birgitt passet på at vi ikke gikk fri for fantastiske gode vafler, kake og kaffe. Vaffelpressa gikk i 100 og alle fikk så mye de ville!

Selvfølgelig måtte vi sende en STOR ladning med vafler med de imponerende flinke brannmennene fra Alta brannstasjon.

 kaffe og vafel

NAF, SOS internasjonal