«Åpen dag» på NAFs øvingsbaner er gratis for alle – enten du er NAF-medlem eller ikke. Der kan du bli kjent med egen bil, få tips om hvordan du skal reagere i farlige situasjoner, og hvordan du kan unngå de.

Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange kan ikke bruke førerstøtten som er i bilen sin - de nye bilene oppfører seg annerledes enn de gamle.

Når én av to bilførere i Norge er engstelige for å kjøre bil om vinteren, viser det at det er et behov for mange å oppfriske sine kunnskaper om å kjøre på glatta.

Det du lærer kan redde liv

For deg som trafikant er det viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår. Å kjenne sine egne begrensninger er også avgjørende. Alle som kjører bil har en gang lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang – den gangen de tok førerkort. Under «Åpen dag» får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre, som kan være med på å redde ditt eget og andre medtrafikanters liv.

Sekstenåringer kan delta

Ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs kan også kjøre på banen denne dagen. De må ha med seg en ledsager som er minimum 25 år og har hatt førerkort uavbrutt i fem år i den klassen du skal øvelseskjøre i.

Banene er åpne mellom klokken 11 og 15

Finn ut hvordan du og bilen din reagerer på glatta under trygge forhold. Møt opp på din lokale øvingsbane mellom klokken 11 – 15.

En oversikt over NAFs øvingsbaner finner du her.

Velkommen til Åpen dag på NAF Øvingsbaner!