Lørdag 13.september var det duket for åpen dag på NAFs øvingsbaner over hele landet, og i NAF avd. Bergen og Omegn foregikk arrangementet på NAFs øvingsbane på Sekkingstad. 

Formålet med arrangementet var å gi publikum muligheten til å teste seg selv og bilen på glatten, og at sjåførene etter endt gjennomgang skulle være litt bedre rustet til å takle et vanskelig vinterføre. Halvparten av norske sjåfører er engstelig for å kjøre bil om vinteren viser en undersøkelse utført for Motor, og av disse er de aller fleste redd for å miste kontrollen på grunn av glatt føre, mange kjenner samtidig ikke førerstøtten som er i bilen sin. Det var med dette utgangspunkt vi inviterte til Åpen dag på øvingsbanen, og under kontrollerte former fikk nesten 150 sjåfører lære hvordan de skal reagere og bli bedre rustet til å håndtere situasjoner på glatten. 

Hver deltaker fikk en kort teoretisk gjennomgang før kjøring på banen der NAF instruktører ga gode gode råd og veiledning før og etter kjøring.

Samtlige komiteer fra NAF avd. Bergen og Omegn var representert denne dagen, i tillegg til Dekkmann, Hurtigruta Carglass og Specsavers som utførte synstester på stedet. Det ble servert vafler, pølser, popcorn saft og kaffe gjennom hele dagen til stor glede for store og små. 

Arrangementet var en stor suksess og vi gleder oss til neste år når enda flere skal få prøve seg på glatten.

Vel møtt 9.september 2017!