NAF avd. Bergen og Omegn går nye veier og får hjelp av russen til å promotere gratis glattkjøring/trafikksikkerhetskurs på NAFs øvingsbane til høsten.

I disse dager tar tusentalls av russ fatt på årets russefeiring, og NAF avd. Bergen og Omegn ønsker da å rette fokus mot trafikksikkerhet. Avdelingen tilbyr gratis glattkjøringskurs/trafikksikkerhetskurs til høsten, og får hjelp av 5 russejenter ved Nordahl Grieg Videregående for å promotere kurset. Målet er at kursene skal bli fulltegnet og flest mulig ungdommer skal få mengdetrening på glatten. Russejentene delte ut flyers under det årlige rebusløpet som gikk av stabelen torsdag 30.april.

Vi hadde rekordstor interesse for kursene i fjor høst, med en jevn fordeling av gutter og jenter, og den positive tilbakemelding vi fikk fra deltakerne og deres foreldre gjør at vi ønsker å tilby kursene igjen. NAF gir ungdommen mengdetrening på glatten slik at de blir bedre rustet til å takle vanskelige situasjoner som kan oppstå bak rattet, sier Giske Eggen, daglig leder i NAF avd. Bergen og Omegn.

Halvparten av norske sjåfører er engstelige for å kjøre bil om vinteren viser en undersøkelse utført for Respons Analyse. Undersøkelsen viser at av de som er engstelig er de aller fleste redd for å miste kontrollen på grunn av glatt føre. Det er blant de yngste sjåførene (18 – 24 år) at denne frykten er størst og derfor en viktig målgruppe å satse på i forhold til trafikktrening på glatten.

Formålet med kurset:
Mengdetrening er viktig og vesentlig for at man skal bli en trygg sjåfør, og for å bli bedre rustet til å håndtere situasjonen den dag man sklir ut i en sving, eller over i motsatt kjørefelt. Kurset inneholder også fokus på trafikksikkerhet, med bråstopp simulator, informasjon om løse gjenstander i bilen og promillebriller.

Kursinfo:
Kurset holdes av erfarne NAF instruktører med en teoretisk del og en praktisk del på banen. Kursene holdes for ungdom mellom 16 og 25.år. Deltakerne må ha godkjent trafikalt grunnkurs og ha med egen ledsager dersom de ikke har sertifikat. 

Tid og sted:
Torsdag 15.oktober kl. 18 – 21 og lørdag 17.oktober kl. 13 – 16 på NAF øvingsbane på Sekkingstad.

Påmelding:
Påmelding til bergenogomegn@naf.no