Hopp til hovedinnhold

Velkommen til Åpen dag 2019!

Arrangementet er gjennomført
Valnesfjord

7. september 2019 åpner NAF alle sine 26 øvingsbaner. Dagen er gratis og åpen for alle, enten du er NAF-medlem eller ikke.

På NAFs «Åpen dag» kan du bli kjent med egen bil, få tips om hvordan du skal reagere i farlige situasjoner, og hvordan du kan unngå farene. Også 16-åringer kan delta om de har med ledsager. Husk bevis med rett til øvingskjøring.

Mange har behov for å friske opp sine kunnskaper om å kjøre på glatta. Det, og mange andre lærerike og spennende ting, kan du gjøre på Åpen dag 7. september.

Møt opp på din lokale øvingsbane mellom kl. 11.00 og 15.00 - ta med deg familie og venner for en aktivitetsrik dag.

For å simulere en vanlig biltur, anbefaler vi deg å ha med barna i bilen. Skulle uhellet først være ute, bør du også ha lært deg hvordan du håndterer en slik situasjon med passasjerer. 

Det vil være konkurranse med spennende premier, demonstrasjon av bråstopp i bil, kjøring på bane hvor du får øvd deg på glatta, synstest og mye mer.

Vi vil gjerne se bildene dine fra dagen! Bruk #åpendag på Instagram.

Derfor bør du trene glattkjøring

Men hvorfor bør du benytte anledningen og trene på glattkjøring?

Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange vet ikke hvordan førerstøttesystemene virker på sin egen bil. Nye biler oppfører seg annerledes enn de gamle.

Når én av to bilførere i Norge er engstelige for å kjøre bil om vinteren, viser det et behov for mange at det er nyttig å friske opp sine kunnskaper om å kjøre på glatta.

Det du lærer kan redde liv

For deg som trafikant er det viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår. Å kjenne sine egne begrensninger er også avgjørende.

Alle som kjører bil har en gang lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang – den gangen de tok førerkort.

Under «Åpen dag» får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre, som kan være med på å redde ditt eget og andre medtrafikanters liv.