DET FINNES ALLTID EN PARKERINGSPLASS sier Terje strand, parkeringsseksjonen i Bodø kommune.

Ja, helt riktig, men sjelden der du trenger den! Kjører du langt nok er der alltid et hull, med som regel så langt unna stedet du skal til, at du heller gir opp.

Mange av oss har problemer med hender, føtter, rygg, eller ganske enkelt generell helbred.

Da er det ganske vanskelig å handle dersom bilen er 200 - 500 - ??? m unna.

Behovet er da en parkeringsplass gatelangs i nærheten av dit vi skal. Vi klarer ganske enkelt ikke å bære selv relativt liten bør langt av gårde. Bare det å gå fra bilen i sone 2 kan være nok i seg selv.

Parkeringsplassen ved Fylkesbygget er for langt unna om du handler matvarer i Koch-bygget eller i øvre del av gågata. Glasshusgarasjen er for trang for mellomklassebiler. Størrelsen på parkeringsplassene har vært uendret i over 20 år, mens bilene i samme tiden har øket ca 20 cm i bredde. Ikke rart det blir mange småskader på bildørene. Det er absolutt på tide å øke bredden på p-plassene! Dette betyr selvfølgelig noe færre plasser og litt mindre inntjening, men det er verd det.

Hver dørskade koster ca kr 5.000 å utbedre.

 

På toppen av det hele forsvinner stadig flere og flere p-plasser i sentrum. Det virker som om Bodø kommune ønsker et bilfritt sentrum. Lykke til med det, da blir det glissent med folk , i alle fall i vinterhalvåret og i de mange styggværsdagene. Dette ser vi jo allerede hver gang været "tøffer" seg, og det skjer ofte. Da er det "City Nord-vær". Butikkene i sentrum trenger kunder de og, for å overleve. De sliter nok allerede.

 

Vi skal selvfølgelig tenke utslipp og miljø, men samtidig må fornuften være til stede!

Bilen er, globalt sett, kun en mindre utslippskilde. Andre står for de store utslippene.

Kullkraft, skipsfart, fly etc.

 

Brems litt, tenk gjennom det som skal skje i byen og bruk kanskje hodet litt annerledes.

Tross alt, alle kan ikke sykle eller gå over alt !

 

 

Knut F.Jenssen

NAF Bodø og Omegn