I et Apropos før helgen kom Markus Rask Jensen med en del betraktninger der han helt tydelig ser for seg, og ønsker velkommen, et bilfritt sentrum i Bodø.

Er det hva majoriteten av byens befolkning ønsker seg, eller er det kun en visjon fra politikere og en del andre personer som tror vi bor i en idyllisk sørlandsby med et hyggelig klima? Jeg tror kanskje en skikkelig spørreundersøkelse blant byens befolkning hadde gitt et litt annet svar.

 

Vi er jo ofte i kontakt med mange av våre medlemmer, og utrolig ofte får vi kommentar på hvor misfornøyde de er over elendig parkeringsmulighet skikkelig sentralt, og som en sa, til og med helt til kl 18. Det gjelder også elbileiere.

Fire hyggelige damer i 60-årene kommenterte fra kafebordet på City Nord, at å gå på kafe i «byen» var uaktuelt. Det ble for dyrt med parkering og det hele. De bodde i Rønvika, Svenskebyen og på Hunstad. Vi har jo også en del mennesker som trenger bilen for kunne komme seg ned i sentrum. Mange av dem har nå resignert og havner på City Nord i stedet.

 

Mange kommenterer også at før kunne de kjøre ned i sentrum etter jobb og parkere gratis mens de hadde noen ærend. Nå kjørte de heller motsatt vei.

Det sier også seg selv at få eller ingen kjører ned i sentrum for å helgehandle for en uke , uten å kunne parkere nært butikken. Parkeringshuset er for langt unna til det formålet og parkeringen under torget er for trang og risikabel om man har en normal, romslig familiebil.

Det er jo bare trist at ikke parkeringshuset kom under «Rådhusplassen». Det hadde vært vesentlig bedre. Parkeringshuset har imidlertid en ypperlig aktivitetspark på taket, og den i seg selv er «gull verd»

 

Dersom vi skal ha et bilfritt sentrum bør noen først gjøre en avtale med «værgudene» så vi slipper «Bodøvær» med vannrett regn og snø, og vindstyrke 12 – 15. Uten det smaker det dårlig. Det at mange av våre politikere, samt en del andre , tror at Bodø skal bli en storby er nok utopi, men med alle de store investeringer som er gjort, samt ønsket om å bli kulturby, prøver de i alle fall så godt de kan! Gå en vanlig formiddag med vær som i dag (1.3.) og se hvor mange som er i sentrum, og se så på City Nord. Der er mange ganger så mange! Hadde det vært en sommerdag med 22 grader og sol, da hadde det vært noe annet, men hvor mange slike dager er det i Bodø?

 

Knut F.Jenssen NAF Bodø og omegn