SENIOR TRAFIKKURS i oktober og i november

Vi tilbyr 2 seniortrafikk kurs som går over 2 korte dager.

Kurs 1: 4. og 11.oktober kl 1230 -1530 begge dager

kurs 2: 1. og 8. november. kl 1230-1530 begge dager

Kurssted Rosenholmveien 45, 1414 Trollåsen, 2 etg i NAF senteret Mastemyr. I kurset inngår også et 3-timers glattkjøringskurs.

Ting går ikke like fort når vi blir eldre og det begynner å bli mange utfordringer i trafikken. Det er nye biltyper, raskere fart og større trafikkmengde. Det går litt saktere med oss når vi blir eldre og er du 60-70 eller kanskje 80 år kan det være en fordel å oppgradere trafikkunnskapene. Du ser ikke like godt i mørke etter at du passerer 60 år og ulykkesstatistikken der eldre er involvert øker. Med alder svekkes våre kjøreegenskapet og det betyr noe for trafikksikkerheten. Dette kan du gjøre noe med og på et seniorkurs vil du bli bevisst på hva som skal til for å kjøre tryggere i trafikken.

Påmelding til epost follo@lokal.naf.no eller mobil 93804940, senest 3 dager før kursstart.
     

Trygg på glatta !!

Trygg på glatta er et kurstilbud om å bli kent med egen bil på vanskelige kjøreforhold. Moderne hjelpemidler som blokkeringsfrie bremser, antispinn- og antiskrenssystem har ikke gjort sjåføren arbeidsløs. Deltakerne kan under trygge omgivelser oppleve hva som skjer ved kjøring på vanskelig føre, og hvordan en kan gjenvinne veggrep og kontroll over kjøretøyet.

Derfor bør du trene glattkjøring:
Men hvorfor bør du benytte anledningen og trene på glattkjøring?
Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange vet ikke hvordan førerstøttesystemene virker på sin egen bil. Nye biler oppfører seg annerledes enn de gamle.
Når én av to bilførere i Norge er engstelige for å kjøre bil om vinteren, viser det et behov for mange at det er nyttig å friske opp sine kunnskaper om å kjøre på glatta.
Det du lærer kan redde liv. For deg som trafikant er det viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår. Å kjenne sine egne begrensninger er også avgjørende. Alle som kjører bil har en gang lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang – den gangen de tok førerkort. 
På vår glattkjøringsbane får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre, som kan være med på å redde ditt eget og andre medtrafikanters liv.

Kurs I tirsdag 18.10 kl. 17:45 - 21:00
Kurs II lørdag 29.10 kl. 11:45 - 15:00
Kurset er gratis og kun for medlemmer.

Er du ikke medlem må du melde seg inn på NAF - Norges Automobil-Forbund | NAF 

image5wpwm.pngimage0il8k.png

Bobilkurs

imagepd8nc.png

Kurs for bobilsjåfører

Dette kurset passer for både erfarne og ferske bobilsjåfører, men også for deg som vurderer å kjøpe eller leie bobil. Kurset består av en teoridel hvor du blir kjent med bobilen, lover og regler, kjøreegenskaper, vekt og lastekapasitet. Etter teoridelen blir det lunsj, veiing og praktiske øvelser på glattkjøringsbanen. Kurset avsluttes med erfaringsdeling og evaluering. 

Kurset holdes 08.10 kl. 09:30 - 14:30 på NAF Øvingsbane Nesodden

Kurset koster kr. 600,- for medlemmer og kr. 1200,- for ikke medlemmer!

Ytterligere informasjon ta kontakt med avdelingen, follo@lokal.naf.no på mobil 938 04 940 (mandag og torsdag kl 9-15) elller send en sms 

HJULSKIFTAKSJON 3. OKTOBER -11. NOVEMBER

NAF avd. Follo samarbeider med tre lokale dekk-forhandlere og gir NAF-medlemmer kr 200,- i rabatt på verkstedets pris ved omlegging til vinterhjul.

· Dekkmann i Ski, tlf 907 50 800

- Mekonomen i Vestby, tlf 64 98 22 50

· Dekkmesteren på Fagerstrand, tlf 995 711 95

Begrenset antall, først til mølla-prinsippet gjelder. Husk å oppgi medlemsnummeret!

                 imageht9y.png

Åpen dag ble gjennomført lørdag 17. september kl 11-15,
på NAF øvingsbane, Nesodden.

Programmet  for dagen var:
Bli kjent med din egen bil på glatta prøvekjør under kontrollerte forhold og du kan ha med passasjerer.
Du får med deg et lite sikkerhetskurs m/bl.a. «Bråstopp», «Veltepetter» og Promillebriller, «kollisjonsvekter», sikringa av barn i bil, og erfaring med blindsonen for tunge kjøretøy og vektkontroll.
Du vil møte ansatte fra teststasjonen på Mastemyr og Dekkmann som vil gi råd om bil og dekk.
Røde kors Ås demonstrerer første person ved ulykke/uhell.
Info om fordeler med et NAF-medlemskap.
Gratis reflekser, varme pølser, vafler og noe å drikke til alle.
Velkommen igjen til åpen dag 2023!

Det er fortsatt behov for frivillige til styret og trafikksikkerhetsaktiviteter. Ta kontakt med follo@lokal.naf.no el tlf 93804940 hvis du vil stille som frivillig. 

Alle henvendelser til Teststasjonen rettes til NAF Kundesenter
tlf: 08505