32 trivelige NAF-medlemmer deltok på turen. Værgudene var ikke helt med oss, for etter en lang finværsperiode hadde været endret seg og det var et tungt skydekke og noe tåke i ytre strøk. Dette la likevel ikke noen demper på turen. Etter å ha gjort unna ferjeturen over romsdalsfjorden, ble kursen satt vestover via Tomrefjorden og Nakkedalsvegen til Vatne og videre til Brattvåg i Haram kommune. Der ble det stopp, og hyggelig betjening på Brattvåg Hotell ventet oss med kaffe og kaker.

Etter en drøy times stopp, var det klart for ny ferjetur fra Brattvåg via Fjørtoft til Harøya i Sandøy kommune. Vi kjølrte på vestre side av øya og gjorde første stopp ved Røsok der det er markert hvor riksgrensa gikk fra 1658 til 1660 mellom Danmark/Norge og Sverige. Neste stopp var ved Harøy kirke før vi kjørte videre vestover til Morsundet og Brunvoll. Her er det vakker natur og det må være et flott skue å oppleve solnedgangen her ute når det er fint vær.

Etter dette, satte vi kurs for Finnøya. På turen passerte vi den store bedrifta I.P.Huse som er kjent på verdensmarkedet for sine ankerhåndteringsvinsjer. Dette er en hjørnesteinbedrift i kommunen og har deltatt/finansiert store utbygginger i kommunen for øvrig, bl.a. ny stor idrettshall, historisk galleri mv. Harøya og Finnøya ble sammenkoblet i 1972 gjennom bru og molo.

På finnøy Havstuer AS hadde vi avtalt å spise middag med start kl. 15.15. vi ankom punktlig, og menyen besto av god og gammeldags sosakjøtt med tradisjonelt tilbehør og etterpå deilig bærkompott med vaniljekrem og kaffe. Før middagen ble servert, fikk vi en orientering om "Havstuene" som er en del av Classic Norway-konseptet.

Måltidet smakte utmerket, og turdeltakerne var klar for nye opplevelser. Noen besøkte det fine badelandet "Håp i Havet" og etterpå var det dags for besøk i industrimuseet der et eksemplar av Finnøymotoren (motoren var laget i 1934) står montert. Vi  hadde gjort avtale med Jon Andreas Eivindsen som orienterte om eventyret omkring Nils Finnøy og Finnøymotoren som ble produsert på Finnøya. Motoren ble også startet, og det var flere av deltakerne som kjente igjen motorlyden fra de gode gamle dager. Det hører også med til motoreventyret på Finnøya at det var dette som var opphavet til etablering av både Stålprodukter og Brunvoll motorfabrikk da de som staret disse gikk i lære på motorfabrikken på Finnøya.

Etter dette, var det tid for å tenke på hjemvegen. Først med ferja fre Finnøya til Småge på Aukra, så en liten kjøretur over Gossen og deretter ny ferjetur fra Aukra til Hollingsholmen. Vi var hjemme i Molde ca. kl 20:00.

Turkomiteèn ved Sverre og Jan hadde god bistand både av Jan Flatholm og Emma Hagen under turen. Begge hadde god detaljkunnskap om steder vi besøkte, og dette bidro til at alle deltakerne fikk interessante opplysninger undervegs.

Nok en trivelig medlemstur sammen med NAF-venner var gjennomført. Ny tur våren 2014 er under planlegging.