Den årlige medlemsturen til NAF avd. Molde og Omegn ble avviklet lørdag den 27. mai og 36 NAF-medlemmer deltok på turen. Denne gang var reisemålet Trollstigen og Valldal. Heldigvis viste værgudene godsida til denne lørdagen, og sol og god temperatur bidro til at det ble en fin ramme omkring turen.

Avgang fra Bussholdeplassen var satt til kl. 08.45. Deltakerne var presis, og alle hadde funnet seg plass om bord til avtalt tid. Bussen ble leid hos Team Trafikkskole og som vanlig var det NAF-veteran Bjørn Arve Amundsen som på en stødig og god måte håndterte rattet.

Turen startet med ferja over til Furneset. Flere av deltakerne hadde ikke kjørt over den nye Tresfjordbrua og vi holdt lav kjørefart over den slik at vi fikk god anledning til å studere den. så gikk turen langs Ev. 136 til Åndalsnes og videre opp til utsiktspunktet ved Trollveggen der det ble en liten "beinstrekk".

Deretter gikk turen tilbake til Sogge bru der vi kjørte inn på Fv 63 mot Trollstigen-Valldal. Det var tid for en kafferast og noe å bite i , og dette var avtalt med Trollstigen Gjestegård ved foten av Trollstigen.

Deretter gikk turen oppover Trollstigen, gjennom de 11 svingene og fram til Stigrøra turistsenter. Det nye besøkssenteret på Trollstigen ble åpnet i 2012, og der ble det en times stopp. Turdeltakerne hadde da god tid til p ta seg fram til utsiktspunktet ned mot dalen som bel bygget samtidig som senteret ble bygget. Strekningen gjennom Trollstigen inngår i Nasjonal Turistveg ( Geiranger - Trollstigen).

Kl. 13 var det klart for avgang, og neste stopp var Gudbrandsjuvet der vi også gjorde en kort stopp slik at deltakerne kunne rusle på plattformer og bruer som er bygget i en blanding av glass og rustkorrodert jern.

Turkomiteen hadde gjort avtale med Valldal Fjordhotell om servering av middag, og vi ankom her kl 14.30 til avtalt tid. Hotellet åpnet 1. juli 2016 og har fin beliggenhet ved Nordalsfjorden. Hotellet inngår i Classic Norway-gruppen. Her ble det en 3-retters middag der hovedretten var langtidsstekt urfe fra Haramsøya servert med sellerirotkrem, sesongens grønnsaker, ovnsbakt mandelpotet og rødvinssaus. Etter at desserten var "på plass", ble det tid til å se seg rundt på anlegget og en rusletur langs sjøkanten. Og deltakerne hadde det kjekt sammen i det flotte været.

Avreise fra Valldal kl. 16.45 og hjemturen gikk via Stordal, Sjøholt. Vi var hjemme i Molde kl 18.45.

Nok en trivelig medlemstur sammen med NAF-venner var gjennomført og turkomiteen fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne.