Den årlige medlemsturen til NAF avd. Molde og Omegn ble avviklet lørdag den 26. mai og 43 NAF-medlemmer deltok på turen. Turkomiteen, som består av Kjellbjørn Rekdal og Jan Olav Ulvund, hadde denne gang lagt opp en tur til Nordmøre. Det var fint turvær; overskyet først på dagen og etter hvert ble det sol og fint vær og dette  bidro til at det ble en fin ramme omkring turen

Avgang fra Bussholdeplassen var satt til kl. 08:45. Deltakerne var presis, og alle hadde funnet seg plass om bord til avtalt tid. Buss var innleid gjennom Team Trafikkskole. På grunn av at firmaets egen buss stod på verksted, ble en stor,flott turbuss fra Nettbuss stilt til vår disposisjon. Olav Tobias Lien var s

Turen gikk via Batnfjorden og Bergsøysundet bru/Krifast til Kanestrøm med ferje over til Halsa. Derfra videre E 39 til Valsøya Camping der turkomiteen hadde gjort avtale om kaffeservering. Vertskapet hadde gjort sine forberedelser, og servering skjedde i en av de gamle bygningene som står på campingplassen. Her ble det servert gode rundstykker og kaffe med påfyll til alle. Vertskapet fortalte at campingplassen ble etablert i 1995, og alle byggene på plassen er fraktet dit enten stokk for stokk eller hele. Riktig trivelig omgivelser der og det er flott natur der campingplassen ligger. Det ble også tid til en liten "beinstrekk" før vi inntok våre plasser i bussen igjen.

Turen fortsatte på E 39 langs Vinjefjorden til Vinjeøra. Da hadde vi passert fylkesgrensa til Trøndelag, og her svingte vi inn på Fv 680 og gjorde en stopp på Kyrkseterøra der det ble nok en anledning til å strekke på beina. Enkelte benyttet her anledningen til å se/studere litt den gamle trehusbebyggelsen i sentrum av tettstedet. Kyrkseterøra er også kommunesenteret i Hemne kommune.

Deretter gikk turen videre nordover mot kysten/Trondheimsleiea mot Tjeldbergodden der det var planlagt en stopp på 45 min slik at turdeltakerne skulle få gå fram til utsiktspunktet mot det store industrianlegget. Nå var sola kommet, og det ble en trivelig stopp med flott utsikt mot fjorden og Hitra i vest.

Tjeldbergodden industrianlegg ligger i Aure kommune og ble offisielt åpnet 5. juni 1997. Anlegget inneholder gassmottaksanlegg for naturgass fra Heidrunfeltet, og gassen blir bl.a. benyttet som råstoff i en metanolfabrikk, en luftgassfabrikk og tidligere (fram til 2012) også LNG-fabrikk. 

Metanolfabrikken her er en av verdens mest energieffektive metanolprodusenter, og produserer ca 900 000 tonn pr. år. Metanol brukes bl.a til fremstilling av frostvæske, drivstoff, løsningsmiddel og råstoff i produksjon av andre kjemikalier.

Før vi på ny fant våre plasser ombord igjen, ble det tatt gruppebilde ved bussen. Nå var klokka blitt ca. 14:30, og det var dags for middag.”Kursen” ble derfor satt mot Aure kommunes administrasjonssenter og Aure Gjestegård der det var bestilt middag og dessert. Her var alle forberedelser gjort; et fint dekket bord og betjeningen hadde maten klar. Menyen var skinkesteik m/surkål, grønnsaker og potet og valgfri dessert; fruktsalat m/krem og vaniljesaus eller hjemmelaget karamellpudding.

Både hovedrett og dessert smakte godt, og vi i komiteen fikk inntrykk av at alle var godt fornøyd med serveringa her. Det var lagt opp til ca. 1,5 times stopp, og ved avreise ca. kl 16:30 var alle klar for å starte sist etappe av turen mot Molde igjen.

Vi fortsatte fra Aure på Fv 680 via Aursundsambandet og Imarsundforbindelsen til Tustna og deltakerne fikk oppleve de fine bruene, fin natur med holmer og skjær på denne del av Nordmørskysten. Etter ca 45 min. kjøring var vi på Tømmervåg ferjekai der vi tok ferja til Seivika i Kr.sund kommune.

Hjemturen gikk via Rv 70 gjennom Freifjordtunellen og så på E 39 igjen via Batnfjorden og Fursetfjellet. Vi var hjemme i Molde kl. 19:00.

I løpet av turen hadde vi vært i 7 kommuner og et lite besøk i Trøndelag fylke.Nok en trivelig medlemstur sammen med NAF-venner var gjennomført og turkomiteen hadde inntrykk av at deltakerne likte rundturen og at de hadde det kjekt sammen i det fine turværet.

På vegne av turkomiteen

Jan Olav Ulvund ref.