Martin Kongsli er 23 år gammel og kommer fra Vinstra. Han har hatt Crosskart som hobby siden 2003.

Kan du fortelle oss litt om dette, Martin?

Crosskart er en form for motorsport som er delt inn i fem klasser: MINI, 85cc, 125cc, 250cc og 650cc. En crosskart består i hovedsak av en ramme(veltebur), motor, fire hjul, ratt, pedaler og karosseri. Det kan også sies at crosskart er en form for rallycross i miniformat. I Norge kjøres det Norgescup og Norgesmesterskap for crosskart. Norgescupen kjøres i 85-klassen, mens det er NM status for 125, 250 og 650 klassen. I tillegg kjøres det Sprint-cuper, utenlandske mesterskap (SM, DM) samt NEZ Championship (North European Zone). Noen av løpene har TV dekning på viasat motor kanalen.

Det krever vel endel for å kunne hevde seg i toppen?

Ja det trengs optimalt utstyr. Det vil si at karten må være i 110% toppstand, og hele tiden forsøke å finne ”prikken over i en”. Både med motortrimming og tekniske finesser for å hele tiden være et hestehode foran konkurrentene.

Så mye av fritiden din går til dette?

Dette er noe jeg bruker nesten all ledig fritid på, en race ready crosskart kan godt sammenlignes med en intensivpasient. Da den trenger stell/ettersyn hele tiden. I løpet av en sesong er det ca 80% skruing, forberedelser og opprensk. Det er kanskje omtrentlig 20% kjøring, men dette hører med til interessen!

Hvilke planer har du for neste år?

Planen for 2015 er å kjøre full NM sesong slik som i år, og kommer også til å kjøre noen løp i SM (svensk mesterskap), dersom det ligger til rette.