Vi snakker om to fettere fra Spydeberg (bilsportbygda nr. 1). Tobias og Marius. Tobias kjører i år i klassen for 125 ccm. I fjor kjørte han 85 ccm. Da han gikk opp en klasse, overtok fetter Marius 85 ccm karten etter Tobias.
Denne helgen har de kjørt den første SM-runden på Käglaborgs Motorstadion. Det var Tobias’ pappa og Marius’ onkel Svein Roger Andersen som var teamsjef og mekaniker for begge gutta denne gangen, og det var litt av en utfordring. Kabalen gikk akkurat opp. Vi var så heldige at Marius kjørte første heat i 85 ccm, og Tobias kjørte siste heat i 125 ccm, slik at jeg akkurat rakk å løpe fra den ene til den andre. Det skjedde ingen uhell med noen av kartene, så da gikk alt på skinner denne gangen sier pappa/onkel Andersen.
Målet var at de skulle klare å kvalifisere seg til finale, og begge kom til finalen i sine klasser! Marius ble nr. 6 i 85 ccm klassen og Tobias ble nr. 5 i 125 ccm. De to guttene skal kjøre alle rundene i det svenske mesterskapet i år, sier Svein Roger. De kan ikke bli svenske mestre, men konkurransene gir veldig god trening.
Om en uke er det løp igjen. Da er det NEZ-mesterskap i Höljes. De to neste rundene av mesterskapet går i Latvia og Litauen. Vi har ikke bestemt oss om vi skal kjøre alle rundene i NEZ-mesterskapet. Det tar mye tid, avslutter teamsjef Andersen.
Alle tre Andersens var i meget godt humør på vei hjem fra Sverige til norsk 17. mai feiring.