Det er en glede for oss i NAF Øvre Østfold å få hedre Spydebergekspressen med dette minneløpet hvert år. I år hadde vi også værgudene på vår side. Sola skinte og det meste gikk på skkinner hele dagen.

Starten gikk fra Fjellheim i Spydeberg kl. 9 om morgenen med Spydebergs ordfører Petter Schou som starter. Derfra gikk ferden til Solbergfoss, via Trøgstad til Lundeby & Co. i Hærland. På plassen foran bokbinderiet ble de to Ferdighetsetappene avviklet. Familien Lundeby lånte oss kantina der førere og funksjonærer kunne spise lunsj.

På Lundeby var også to av John Unneruds barnebarn til stede for å se pappa og onkel kjøre bestefars minneløp.

Fra Lundeby gikk løypa videre til Sussebakke, Trømborg, Dingtorp og Lekum Mølle. Så førte kjøreordren deltagerne videre til Skiptvet før de tradisjonen tro fikk et lite opphold på Tomter gård hos Anette Unnerud. Der fikk de servert nybakt kringle og kaffe. Dette var hjemmet til John Unnerud, og alle hans pokaler står utstilt i dagligstua. Før de kom i mål på Fjellheim kl. 15.30 var de innom Borg Trelast der det var lagd en spennende løype for dem.

Anette Unnerud hadde funksjonen som kartleser i 0-bilen. Det er den bilen som kjører før deltagerne og forsikrer seg om at alle funksjonærer vet hva de skal gjøre når start nr. 1 kommer.

Christian Unnerud var kartleser for Freddy Haugen med start nr. 6. De er begge bosatt i Moss.

I 2010, da det første minneløpet ble arrangert, fikk vi en sølvpokal av Unneruds arvinger. Den vant john i Glommaløpet i 1968. Da var også NAF Øvre Østfold arrangører. Dette er nå John Unneruds vandrepokal. I år som i fjor var det Svein Lund fra Sarpsborg som fikk et napp i den. Pokalen går til den som har beste resultat på Ferdighetsetappene med bil som er eldre enn 1982-modell.

NAF Øvre Østfold vil rette en stor takk til alle de velvillige og flinke funksjonærene som stor rundt omkring i Østfold på post på lørdag. Det hadde ikke blitt noe løp uten dere. Vi vil også takke familien Lundeby for lån av parkeringsplass og kantine, samt god hjelp.

Anette Unnerud skal også ha takk for at hun hvert år åpner hjemmet sitt for oss og serverer kringle til deltagere og funksjonærer.