Ja er det det?

For veldig mange og især den yngre generasjon er det viktig og være tilstede hele tiden. Bare se deg rundt når du er ute, alle de unge går med telefonen rett foran ansiktet.

Vi mener bestemt at vi må ha en pause iallefall når vi kjører!

Utviklingen går på helsen løs og er dirkete livsfarlig man dør av det er vår påstand.
Med denne filmen ønsker vi å løfte frem betydningen av viktigheten med trafikkarbeid og fokusere på mobil bruk under kjøring. Og det filmregissøren Andrée-Anne Faucher har redigert frem til her er en helt unik tankevekker satt i perspektiv.

Vi i NAF Øvre Romerike har vært så heldige og fått rettigheter til og distribuere denne alvorlige filmen NAF avd. Oslo og Andrée-Anne Faucher. Andrée-Anne Faucher sier det handler da også om å lykkes med å etablere et forhold mellom filmen og publikum. Det illustrerer henne ved å stille et spørsmål: Hva er det som gjør at du som publikummer tror på det du ser? Svaret på det spørsmålet, ligger i nok bildene, filmen eller også i filmfotografens hender.

Misbruker du SMS i bil?

De fleste har nok fått med seg at det er en dårlig idé å skrive SMS samtidig som du kjører. Men mange velger likevel å kombinere de to aktivitetene, noe som kan få store katastrofale følger.

Det viser seg nemlig at av alle som har omkommet i trafikkulykker i USA de siste seks årene, har hele 16 000 av dem dødd fordi de selv eller føreren i det møtende kjøretøyet skrev SMS bak rattet, her i Norge er det ingen fasit på dette enda, men 188 omkom på veiene i 2013.

En foreløpig oversikt fra politiet viser at 188 personer mistet livet i trafikken i 2013. Dette er en økning på 43 i forhold til 2012, hvor 145 personer mistet livet. Ifølge statistikkene lå antallet omkomne i trafikken likt eller under 2012 helt frem til juli i 2013, da trafikkdøden plutselig akselererte. Det omkom 21 personer bare i desember trafikken.

Hva den plutselige økningen, som startet i juni skyldes, sies det ingenting om. Men man ser at den bare rammer enkelte trafikantgrupper. En mulig forklaring kan være at vi har begynt å se effekten av den stadige økningen i mobilbruk i bil. Kaster du et blikk på mobilen, noe som i testforsøk har vist seg å ta rundt 1,4 sekunder, har du kjørt 25 meter uten å se på veien om du kjører i 60 km/t.

NAF Øvre Romerike mener det er høyst aktuelt å sette fingeren på problemet og ønsker derfor og formidle vårt budskap og oppfordring til våre medlemmer og andre bilister med en høyere bevissthet omkring risiko og adferd i trafikken ved bruk av mobiltelefon og SMS teksting spesielt.

YOU DRIVE YOU TEXT YOU DIE

Dette er det sterke slagordet NAF tar i bruk i denne settingen.Vi vil rope et varsko, det skal være et alvorspreget skarpt budskap og en tankevekker. Håpet er nå at alle legger ned sine respektive mobiltelefoner fordi de blir oppmerksomme på problemet og får dårlig samvittighet ovenfor de som venter på deg hjemme.

Mange ganger tenker vi oss ikke nok om. Og det kan være så unødvendig fatalt... Og det verste må vel være om ens egen manglende ettertenksomhet skulle gå ut over andre personer. Sånt vil man måtte leve med resten av livet. Alle har ansvar i trafikken, og det er ikke bare for seg selv. Tenk på det når du sitter bak rattet og fikler med mobilen sier leder i NAF Øvre Romerike, styreleder Hans Petter Lindstad.

Et sterkt budskap formidlet med engasjement, alvor, varme og tilgivelse. Ingen av oss er i tvil om at det og ikke å sende SMS i bilen mens du kjører, er en god livsinvestering, og det redder liv. Om vi bare redder ett liv med denne kampanjen så er vi fornøyd, men målet er og redde alle SMS misbrukere sier Hans Petter Lindstad.