Den digitale media og telefoni utviklingen raser gjennom livet vårt med storm skritt.

Det er ikke mange år siden det var helt uvanlig og ha en mobiltelefon, nå er det snart det motsatte. Det er viktig for de fleste å være tilgjengelig til enhver tid.

Ja er det det?

Er det ikke viktig å ha noen pusterom hvor du ikke må svare på en melding ?

eller har du ikke en mobil er du helt utafor?

For å summere opp dette vil vi si at debatten om bruk, og misbruk av mobiltelefon vil fortsette i lange tider. Bruken av mobiltelefon kommer an på personen som eier telefonen. Hva vi gjør med dette er opp til oss selv.

Ja er det egentlig det?

Vi mener bestemt Nei det er det ikke!

Utviklingen går på helsen løs og er dirkete livsfarlig man dør av det er vår påstand.

Med denne filmen ønsker vi å løfte frem betydningen av viktigheten med trafikkarbeid og fokusere på mobil bruk under kjøring.

Og det filmregissøren Andrée-Anne Faucher har redigert frem til her er en helt unik tankevekker satt i perspektiv.

Vi i NAF Oslo og Omegn har vært så heldige og fått rettigheter til og distribuere denne alvorlige filmen av Andrée-Anne Faucher.

Andrée-Anne Faucher sier det handler da også om å lykkes med å etablere et forhold mellom filmen og publikum. Det illustrerer henne ved å stille et spørsmål:

Hva er det som gjør at du som publikummer tror på det du ser?

Svaret på det spørsmålet, ligger i nok bildene,filmen eller også i filmfotografens hender.

Er du en misbruker av SMS i bil?      

De fleste har nok fått med seg at det er en dårlig idé å skrive SMS samtidig som du kjører. Men mange velger likevel å kombinere de to aktivitetene, noe som kan få store katastrofale følger.

Det viser seg nemlig at av alle som har omkommet i trafikkulykker i USA de siste seks årene, har hele 16 000 av dem dødd fordi de selv eller føreren i det møtende kjøretøyet skrev SMS bak rattet, her i Norge er det ingen fasit på dette enda, men 188 omkom på veiene i 2013.

En foreløpig oversikt fra politiet viser at 188 personer mistet livet i trafikken i 2013. Dette er en økning på 43 i forhold til 2012, hvor 145 personer mistet livet.

Ifølge statistikkene lå antallet omkomne i trafikken likt eller under 2012 helt frem til juli i 2013, da trafikkdøden plutselig akselererte. Det omkom 21 personer bare i desember trafikken.

Hva den plutselige økningen, som startet i juni skyldes, sies det ingenting om. Men man ser at den bare rammer enkelte trafikantgrupper. En mulig forklaring kan være at vi har begynt å se effekten av den stadige økningen i mobilbruk i bil

Kaster du et blikk på mobilen, noe som i testforsøk har vist seg å ta rundt 1,4 sekunder, har du kjørt 25 meter uten å se på veien om du kjører i 60 km/t.

NAF Oslo og Omegn mener det er høyst aktuelt å sette fingeren på problemet og ønsker derfor og formidle vårt budskap og oppfordring til våre medlemmer og andre bilister med en høyere bevissthet omkring risiko og adferd i trafikken ved bruk av mobiltelefon og SMS teksting spesielt

 YOU DRIVE  YOU TEXT  YOU DIE

Er det sterke slagordet NAF tar i bruk i denne settingen.

Vi vil rope et varsko, det skal være et alvorspreget skarp budskap og en tankevekker. Håpet er at når folket ser disse NAF stikkers, så legger de ned sine respektive mobiltelefoner fordi de blir oppmerksomme på problemet og får dårlig samvittighet ovenfor de som venter på deg hjemme.

Mange ganger tenker vi oss ikke nok om. Og det kan være så unødvendig fatalt... Og det verste må vel være om en ens egen manglende ettertenksomhet skulle gå ut over andre personer. Sånt vil man måtte leve med resten av livet.

Alle har ansvar i trafikken, og det ikke bare for seg selv. Tenk på det når du sitter der bak rattet og fikler med mobilen sier leder av kampanjen styreleder i NAF Oslo og Omegn, Arild Christiansen

En enkel stikkers må sies å være god investering i trafikksikkerhet for den enkelte bilist der man viser at man bryr seg om hverandre her i landet.

Et sterkt budskap formidlet med engasjement, alvor, varme og tilgivelse. Ingen av oss er i tvil om at det og ikke å sende SMS i bilen mens du kjører, er en god livsinvestering, og det redder liv.

Om vi bare redder ett liv med denne kampanjen så er vi fornøyd, men målet er og redde alle SMS misbrukere sier NAF Oslo og Omegn.

Hold øynene på veien. se denne skrekkelige videoen med svært detaljert advarsel.

                        

Ønsker du og støtte oss i vår trafikk kampanje kan du kontakte oss og få tilsendt en stikkers til og sette på din bil og vise att du bryr deg   oslo@naf.no