.

Bensinstasjoner frister med gull, diamant og andre fancy navn når du skal vaske bilen din. Men blir bilen ren? Nei, mener NAF.

TV 2 hjelper deg har testet om maskinvasken ved landets største bensinstasjon-kjeder holder mål.

Sammen med fire kyndige NAF-testere har TV 2 hjelper deg testet åtte bilvaskemaskiner hos de største bensinstasjon-kjedene i landet.

Resultatet er skremmende dårlig.

       

Bilen bør vaskes minst to ganger i måneden. Bilen er særlig utsatt etter en lang vinter. Saltet fra vinterveiene angriper både lakken og understellet, og fører til at verdien og levetiden på bilen synker. Derfor er det viktig at vasken innebærer både høytrykksspyling, asfaltfjerning, underspyling og polering.

I reportasjen over her så sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i Norges Automobil-Forbund (NAF). Att det og vaske bilden selv ja da får du et bedre resultat.

Kommunikasjonsdirektør i Statoil Pål Heldaas innrømmer også i reportasjen til TV 2 Hjelper deg at du får et greit resultat ved maskinvask men det beste resultatet er håndvask  for en skikkelig grundig vask. Og det er tryggere å vaske bilen for hånd  med høytrykksspyler.

Bruk selvvaskeanlegg.

Det er imidlertid litt forskjell på menn og kvinner når det kommer til bilvaskevaner. Kvinner foretrekker i større grad enn menn maskinvask. En av fire kvinner mener det blir best resultat å vaske bilen i bilvaskemaskin, mens kun en av ti menn, mener det samme.

Fordelen og gjøre det ved et selvvaskeanlegg.

Selvvaskeanleggene er et beregnet område for vaskeaktivitet. Du får tilgang på all redskapen du trenger for å gjøre en grundig bilvask. Dessuten er anleggene konstruert med blant annet oljeutskillere i bakken som fanger opp eventuelle miljøgifter. Vasker man hjemme på gårdsplassen vil det som måtte finnes av kjemikalier i såpen renne ut i grunnen. Det kan være skadelig for miljøet.

Pris messing så kommer du også bedre ut av det med og vaske bilen i en gjør det selv hall hvis du legger opp vaske prosessen riktig.

Bilene i testen ble hånd vasket før og etter testen  i NAF Oslo og Omegns eget selv vaskeanlegg  som har varmtvann og underspyling.