NAF Norges Automobil-Forbund

Pressemelding 06.12.13

 Fersk test av fra NAF:

Barn nummer tre gir utfordringer i baksetet

 Bare flerbruksbiler med separate bakseter, enkelte større SUV-er og noen få større stasjonsvogner har plass til tre barneseter montert med isofix i baksetet. – Vi har testet nesten alle biler som selges nye i Norge. Er barn nummer tre på vei blir utvalget av biler veldig begrenset, sier Andreas Handeland, rådgiver i NAF.

Sikkerheten til barnet er best når barnestolen er montert med isofix. De fleste biler har to isofixfester – ett på hver side i baksetet. Det er flerbruksbilene med tre separate seter som har tre isofix-fester.

- Det er helt klart flerbruksbiler vi vil anbefale folk med tre barn. Særlig er dette viktig for trafikksikkerheten, men også med tanke på den praktiske bruken i hverdagen, mener Handeland.

NAF testet også montering uten isofix. Da tok de fleste bilene tre barneseter i bredden. Et stort problem når man gjør det på denne måten, er at seteplasseringen blir skjev. I tillegg sperrer barnestolene beltelåsene, noe som gjør at det nærmest er umulig å få festet setebeltene.

- Vi anbefaler ikke denne løsningen. Den er upraktisk og ikke minst gir den dårligere sikkerhet for barna, avslutter Handeland.

  Les mer om testen og NAF sine anbefalinger ved valg av bil og barnestol på naf.no

Ved bruk av vedlagte bilde skal det krediteres NAF.

For nærmere opplysninger:

Rådgiver Andreas Handeland, tlf. 416 16 274 – andreas.handeland@naf.no 

Kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal, tlf. 901 83 276 –

nils.sodal@naf.no