NAF Norges Automobil-Forbund

PRESSEMELDING

24.06.14

Test av fem kjølebokser til bil:

Billigste kjøleboks er best i test

Carwise er vinneren av NAFs kjølebokstest. En kjøleboks som holder mat og drikke kald, kan være din beste venn på varme sommerdager. – Vi tester ulike kjølebokser for at forbrukerne kan gjøre et godt valg før sommerferien, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Felles for de fem boksene i testen er at de kan kobles til bilens 12-voltsuttak. To av boksene leveres med 230-voltsadapter slik at de kan kobles på strømnettet. De tre andre må man kjøpe adapter i tillegg og det koster 2-300 kroner.

Kjøleeffekten er det viktigste elementet i NAFs test. Alle boksene i testen trenger flere timer på å kjøle seg ned til kjøleskapstemperatur.

- Testvinneren fra Carwise er best på kjøling. Selv denne bruker hele tre timer på senke temperaturen med 9,5 grader. Dette viser at det tar tid å få kjøleboksene kalde, sier Sødal.

Alle boksene hadde lange nok ledninger til at de kan plasseres på benplassen ved baksetet. Skal man ha boksene i bagasjerommet og ikke har 12-voltsuttak der, må man kjøpe skjøteledning.

- En kjøleboks på 20 kilo vil i en kollisjon i 50 kilometer i timen komme forover med en kraft tilsvarende et halvt tonn. Så boksen må settes på gulvet i bilen eller aller helst i bagasjerommet, sier Nils Sødal.

NAFs kjølebokstest er en omfattende test. Les alt om hvordan vi har testet, alle detaljer om testen og omtale av den enkelte kjøleboks på naf.no

For nærmere opplysninger:

Kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal, tlf. 901 83 276 –

nils.sodal@naf.no

Kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen, tlf. 909 18 410 -  jan.ivar.engebretsen@naf.no