NAF Norges Automobil-Forbund

PRESSEMELDING

15.06.14

Nordstrand-elev syklet seg til den internasjonale sykkelfinalen

Frida Hansen fra Nordstrand skole syklet seg videre fra landsfinalen i NAFs sykkelkonkurranse til den internasjonale finalen. NAF er i år også arrangør av den internasjonale finalen i Norges Varemesse på Lillestrøm 5. og 6. september. - Det er moro at vi har fått den internasjonale finalen samme år som NAF runder 90 år. Det blir et stort arrangement, med rundt 20 deltakerland og fire ganger så mange deltakere, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

30 000 skoleelever over hele landet deltar i NAFs årlige sykkelkonkurranse for grunnskolen, og av de var det nesten 90 syklister som gikk videre til finalen.

– Det er gøy å se at så mange skolelever er med. Barna blir tryggere trafikanter og konkurransen bidrar til en tryggere skolevei, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.
For tolvte gang på rad NAF arrangerer sykkelkonkurranse for elever i grunnskolen. Det er en konkurranse som går ut på å vise praktiske sykkelferdigheter og kunnskap om trafikkregler.

– Det beste med dette er at vi får jobbe spesifikt med trafikksikkerhet blant mer enn 30 000 barn over hele landet. Det er fortsatt mange skoler som ikke melder seg på, og vi har alltid plass til flere, sier Engebretsen.

Det er to jenter og to gutter som går videre fra landsfinalen til den internasjonale finalen. Frida Hansen får med seg Hanne Fugelsøy fra Mo skole på Nordmøre, Mathias Dam fra Bjørnemyr skole i Follo og Syver Libæk fra Haneborg skole på nedre Romerike dit. De utgjør det norske landslaget i sykkel.

  • Vedlagt er bilde av de to jentene som går til finalen: Fra venstre: Hanne Fugelsøy fra Mo skole og Frida Hansen fra Nordstrand skole.For nærmere opplysninger:

  • Kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen, tlf. 909 18 410 -  jan.ivar.engebretsen@naf.no
  • Kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal, tlf. 901 83 276 – nils.sodal@naf.no

.