Oslo skolene har i snart 30 år vært aktive med sykkelkonkurranser, noe ikke minst Bymiljøetaten i Oslo kommune og NAF Oslo og Omegn har bidratt med.
Begge har lange tradisjoner i arbeid med forebyggende trafikksikkerhet for skolebarn. 

I mai og juni har hvert år er mer enn 30 000 skolebarn i alderen 10 – 13 år over hele landet konkurrert om å kvalifisere seg til landsfinalen i sykkelferdigheter. De to beste jentene og guttene får representere Norge i den internasjonale finalen som avvikles  i Norges Varemese Lillestrøm til høsten.

For Osloskolenes vedkommende, er den store sykkeldagen i Lørenhallen . Før dette avholdes det kvalifisering lokalt på skolene.

Av disse går de to beste videre til landsfinalen i LETO hallen (NM).

Fakta om sykkelkonkurransen:

LANDSFINALE  i Letohallen, Dal på Romerike, i juni. 

Vinnerne i jente- og gutteklassen i Distriktsfinalen får tilbud om å delta i Landsfinalen. Landsfinalen finner sted i Leto-hallen på Dal på Romerike . Konkurransen starter klokken 11.00 og vil være ferdig senest kl. 17.00. Invitert til å delta i Landsfinalen er de to beste jentene og de to beste guttene fra hver distriktsfinale.

Deltakerne i Landsfinalen skal ikke ha med egen sykkel på finaledagen. Som arrangør sørger NAF for at deltakerne har sykler tilgjengelig under finalen. Deltakerne må imidlertid ha med egen sykkelhjelm.

FOR HELE FAMILIEN

Dette kan bli en spennende og hyggelig familieutflukt.  Her kan man følge med på deltakernes sykkelferdigheter, og alle deltakerne setter pris på å ha en egen heiagjeng. Det vil bli enkel servering for deltakere og ledsagere. Publikum får delta i enkle konkurranser.

VIL DU VÆRE MED VIDERE?

Dere som nå har kvalifisert dere for Landsfinalen, må sjekke med deres foresatte om dere har mulighet, lyst og anledning til å delta. Hvis dere ikke kan delta, må dere gi beskjed om dette så snart som mulig til de som arrangerte den distriktsfinalen du deltok i. På denne måten kan vi tilby plassen til nestemann på listen.

Det er altså snakk om en Landsfinale, så muligheten for å bli Norgesmester er tilstede.

Dersom du er født i 2003 eller 2004 og vinner Landsfinalen, blir du invitert av NAF til å delta i en internasjonal sykkelkonkurranse til høsten.  Her skal de to beste jentene og de to beste guttene fra Landsfinalen utgjøre et NAF- Landslag.

Dette laget vil møte ca 23 andre slike landslag fra andre sykkel klubber i Europa.

Bildet er fra Hasle Skole Sykkel Mesterskapet