Da var den endelig på veien etter en lang og strevsom restaurering.

Men først litt historie….

Den første masseproduserte Volvo-en rullet av samlebåndet i Gøteborg i 1927. Siden da har Volvo Car Group leverte en jevn strøm av Volvo-modeller utstyrt med verdensledende innovasjoner.

Oslo og omegn avdelingens bil en Volvo Duett fikk dette navnet fordi den ifølge reklamen var to biler i en: En trofast sliter av en arbeidsbil i hverdagene og en trygg, solid og fornuftig familiebil til helgeutfluktene.

Bilen ble produsert i 1953-1958 under betegnelsen Volvo PV 445. Og skap vogn utgaven fikk navnet Volvo Duett. Modell PV445 hadde opprinnelig delt frontrute, men ble i 1960 modifisert med hel, buet frontrute.

NAF Oslo og Omegn avdelingens bil en Volvo P-44505- så dagens lys i 1957 og dette året ble det bare produsert 1542 stykk biler og det ble produsert totalt 4784 stykk biler av denne utgaven P-44505 med B16-motor (1600 ccm, 60 Hk).

NAF Veipatruljen ble etablert i 1954 og var i drift i over 50 år. På den tiden kjørte de hundretusenvis av kilometer på totalt 25 patruljestrekninger i hele Norge og hjalp trafikanter i nød. Den første veistreknigen var på  Dovre og Hardangervidda.

NAF Veipatrulje fikk øynene opp for den robuste, slitesterke og driftssikre Volvo Duetten og gikk til innkjøp av de første patruljebilene. Og det sies at Volvo Duetter var kanskje den mest kjente bil modellen i NAFs veipatruljehistorie.

Ved inngangen av 70-tallet var det fortsatt en armada av trofaste Volvo Duetter i tjeneste.

Patruljetilbudet ble lagt ned i 2008 og de lokale bilbergere utfører nå assistansene .

I dag finnes NAF Veihjelp i de største byene rundt i landet og med samarbeids avtaler med de mere lokale landsens bilbergings firmaer rundt ellers i landet.

Data på vår Volvo P-44505 Duett:

Registreringsnummer                    A 58549
Registreringsår                              1958
Registrert første gang i Norge     11.09.1958
Merke og modell                           Volvo P-44505 (Duett)
Kjøretøygruppe                            Varebil (klasse 1)
Understellsnummer                      4214
Antall seter                                    2
Slagvolum                                    1600 ccm  (B16-motor 60 Hk).
Lengde                                          450 cm
Bredde                                         158 cm
Egenvekt                                     1 060 kg

Det har vært en lang og tro restaurering og med møysommelig innsanking av deler og utstyr rundt i garasjer og uthus landet rundt med store utfordringer.

Volvo-en har vært plukket helt ned og restaurert opp fra grunnen av, alt som kan overhales er overhalt og mye nye deler har kommet til, som er sanket inn via bekjentskaper og møysommelig forespørsler i bilkretser. Og ikke minst originale veipatrulje utstyr fra den gangen disse gikk rundt som veipatrulje biler her i landet

Stor takk til avdelingens vetrangruppe for en fantastisk restaurering av avdelingens Veipatrulje bil til nærmest original stand slik de ble bygget den gangen.

Veteran gruppa består av:

 Dag Edvardsen -  Arne Henriksen - Ivar Sandvold og Geir Aasheim

 

             0.jpg