Vi fokuserer på trafikksikkerhet og gir tips og råd om hvordan pakke bilen smart og trygt til påskeutfarten, og viktigheten av å ha riktig luftrykk i dekkene. 

Nyttig tips for turen - Pakk bilen smartest mulig
Husk å pakke bilen slik at det tyngste og største bagasjen ligger nederst og innerst i bagasjerommet. Inne i bilen skal det kun være myke gjenstander. Sørg også for å sikre dyr som befinner seg i baksetet med en dertil egnet sele som kan kobles til bilens sikkerhetsseler, kjøpes hos bilrekvisitabutikker. Hvis hunden ikke kan sikres på noen måte er beste plassen i fotenden på passasjersiden foran. Passasjeren foran bør evnt. bytte plass med hunden.

Ha ikke harde gjenstander liggende løst i bilen. Et lite kamera kan bli et dødelig våpen ved en bråstopp.

Takboks er kun for skiutstyr og evnt. klær. Takstativ, skiboks og innhold skal som regel ikke veie mer enn maks. 75 kilo, sjekk vognkort eller merkeverksted.

Fyll på luft i hjulene

Vi minner om at korrekt lufttrykk er alfa og omega både når det gjelder økonomi, miljø og sikkerhet, husk også reservehjulet. Tommelfingerregelen er 10 % mer luft ved større påkjenninger, se også instruksjonsboka.

Salt binder veistøv og annen forurensing på dekkene og gjør de glatte. En boks med dekkrens kan være det som skal til for at dekkene får vise hvilke gode egenskaper de har. Rens dekkene før du drar hjemmefra. Stopp og rens en gang til før du kjører opp på fjellet. Rensemidler er til salgs på alle bensinstasjoner.