Nord av Rolf Jakobsen

Se oftere mot nord! Kanskje lettere sagt enn gjort for de fleste, men til sommeren er det mange påskudd for å ta turen nordover. Noen skal til Norgestreffet på Rognan. MANGE skal til NAF MC Landstreff i Målselv Fjellandsby! Veien dit kan føre deg forbi mange perler. Vi vil etter beste evne forsøke å sette sammen noen ruteforslag (som alle på forunderlig vis passerer Målselv!)

For deg som skal videre fra Norgestreffet på Rognan helga før Landstreffet, eller uansett kommer sørfra og skal nordover forbi Fauske og har noen dager å avse før vi møtes i Målselv, har vi et utrolig godt turforslag. Ta turen med ferge fra Bodø til Moskenes og kjør vakre Lofoten og Vesterålen nordover 

Mye er sagt om Lofoten, og mye mer kan sikkert sies, men en ting er sikkert: Det finnes knapt bedre måte å oppleve dette majestetiske øyriket på enn med motorsykkel. Flotte, svingete veier med severdigheter rundt hvert et fjell.

Besøk Lofotr vikingmuseum, begå en fjellvandring, eller rett og slett gjør strandhogg på en kritthvit badestrand som du ellers må til langt sørligere breddegrader for å finne. Eller nyt en lat ettermiddag i solveggen utenfor en koselig kafe.  

I «Reiseguide til Lofoten 2016» finner du mye nyttig informasjon, både om severdigheter og ytterligere ruteforslag. 

Rett nord for Lofoten kommer man til Vesterålen. Fortsatt hvite strender og høye fjell. Her har du også kommet til hvalenes rike. Benytt sjansen til å bli med på hvalsafari (gjerne sammen med en gruppe japanske turister – kan være en opplevelse i seg selv).

Vesterålen er selvfølgelig også oppsatt med egen turistguide.

                                                 Vårt ruteforslag