Alle veger går innom Harstad - og er du først her: Bli gjerne en dag til! Enkelte tar det ofte helt ut og bosetter seg like godt.... Men - vi anbefaler å ta turen innom landstreffet først!

Kommer du til Harstad fra Lofoten som anbefalt i ruten fra Norgestreffet - kan du velge to veger mot Harstad fra Fiskebøl (Lofast): Den fergefrie vegen på 138 km hvor du kan få en utrolig flott og morsom kjøreopplevelse på nesten 7 mil fram til du kommer fra fjellet/ned til sjøen og svinger brått mot Harstad - ja så flott at du kanskje velger å kjøre tilbake for å oppleve dette da to ganger til! Eller du kan ta den noe kortere vegen med ferge og smalere veger - men med en utrolig natur via Kvæfjord. Du kan da kombinere turen med foreslått dagstur under.

En dagstur i Harstadområdet vi anbefaler er en rundtur til Nupen (Kåret til Norges mest romatiske sted i 2009) og Kvæfjord (berømt bla for Kvæfjordkaken)- med senteret Borkenes.  Underveis foreslår vi også en tur til Elgsnes - for de som tåler en noe smal og bratt nedstigning. Vakrere utsikt mot storhavet finner du knapt!

Så tilbake til vårt ruteforslag: Vi håpet at sommerfergen til Skrolsvik på Senja skulle gå i 2016 - det gjør den desverre ikke! Dette betyr at du kan ta to veger til treffstedet fra Harstad - enten "strake vegen" til Målselv - eller med ferge over Rolløya som gir deg en times flott sjøreise og anderledese opplevelser på små veger og mindre lokalsamfunn før du igjen er på hovedvegen rett ved treffstedet. Velger du strake vegen - ta en stopp i Bjerkvik og prøv den lokale hamburgeren "Bjerkviking" - verdenberømt i store deler av Nordland og Troms!

Vårt ruteforslag kan selvfølgelig bearbeides - gjerne som i under - i motsatt retning.

                          Vårt ruteforslag fra Harstad til landstreffet