Hopp til hovedinnhold

Sven Thore Prytz fra Molde

Jeg meldte meg på med bakgrunn i at jeg hadde kjøpt meg en MC etter 14 år uten kjøring. Jeg var derfor ganske rusten og selv om jeg husket litt fra sist jeg kjørte og når jeg tok lappen følte jeg at "Sikker på MC" ville forhåpentligvis gi meg noen tips og rettledninger for å kunne kjøre mer sikkert og til å bli en bedre sjåfør.

Kurset på noen få timer en ettermiddag innfridde, kursleder Geir loste oss igjennom litt kjøreteori med fokus på sikkerhet i trafikken og hva man bør tenke på som sjåfør. Vi var også innom svingteknikk før vi dro ut og praktiserte det vi hadde lært. Første stopp var på Vegstasjonens tekniske løype hvor vi trente sving, med blikk, fart og flyt. Etterpå var vi flere runder i trafikken for å teste sving teknikk i praksis. Geir var hele tiden med å gi direkte og konstruktive tilbakemeldinger. 

Tilbake på den tekniske løypen trente vi også bremseteknikk. 

Det hele ble avsluttet med en oppsummering i møtelokalene på Kviltorp Camping. 

For meg har dette kurset gitt mye, Geir var flink og konkret på det han lærte bort, både i klasserommet og ute i den praktiske delen. Jeg kommer nok til å ta kurset på nytt nå som jeg har fått kjørt litt mer og vil anbefale alle som kjører MC om å ta dette kurset, både nybegynnere og erfarne. Tror de fleste vil få seg en aha opplevelse og som et resultat bli en bedre og tryggere sjåfør.