Vi er en svært aktiv gjeng, og sikkert den klubben i Norge som arrangerer flest løp årlig. Vi satser på motorsport innen grenene ATV, Bilcross, Rallycross, Autoslalåm, Biltrial og Bakkeløp på eget anlegg i Olsvika. Vi har også utøvere innen for Drifting, Racing og Rally.

En klubb med lang historikk

Vi er en klubb med sterke tradisjoner og lang historikk. I 2009 fylte vi 75 år! I Årboken til NAF Ålesund og omegn fra 1934 uttalte formannen: "Det var vanskelig for vår avdeling å arrangere noget billøp, da det var meget vidløftig og kostbar affære."

Arrangementkomiteen fikk i oppdrag å foreta undersøkelser. Komiteen ble supplert med Ingolf Carlsen og Fritz Emblem til dette formålet. Det ble med dette det året den første bilsportkomiteen ble stiftet i Ålesund. Imidlertid skulle det gå enda nærmere to år før første løp ble avviklet. I 1936 siterer vi fra styreprotokollen: "Der ble besluttet kjøpt av avdelingen, en original svensk tidstabell for automobilløp." Og på den sjette måneds fjortende dag samme året ble det første billøp i vår avdeling arrangert. Det var et løp på 170 km. Referat og resultatlister fra løpet er dessverre kommet bort, men økonomisk viste løpet et underskudd på kr. 12,52 som ble vedtatt dekket av foreningens kasse.

I vår tid var det den planlagte glattkjøringsbanen som ble inngangsbilletten til det vi driver med innen motorsport i dag. Banen var på "flyttefot" i flere år, fra Vasstranda til Ellingsøya, før den endelig ble prosjektert til å havne i Olsvika. Det første bilcrossløpet i Ålesund ble arrangert i 1991. At dette ble populært kjenner vi til, og på midten av 90-tallet var vi oppe i rundt 70 lokale førere.

Siden har det gått litt opp og ned med bilcross, men nye aktiviteter har blomstret. I dag er det ATV som er den største gruppen, der klubbens store talent Emil Krohn Johansen tok sølv i NM i år. Ellers arrangerer vi årlig den store Bilsport Superweekend der vi kjører Bilcross, Bakkeløp, Autoslalåm og Biltrial under en langhelg.