NAF Asker og Bærum ble stiftet 19. november 1931

NAF Asker og Bærum passerte 10 000 medlemmer i 1968 og ansatte sekretær/daglig leder den 24. april 1969, Hans Chr. Bjerke, som fortsatt er ansatt!

NAF Asker og Bærum har alltid hatt fokus på sine medlemmer og bevist på synliggjøring og har i alle år hat ett svært godt og givende forhold til Asker og Bærum Budstikke.

NAF Asker og Bærum hadde pr. 31.12.1986 sitt høyeste medlemstall gjennom tidene med 23 259 også Forbundet hadde det, med 537 015 medlemmer. NAF Asker og Bærum hadde pr. 31.12.2012 21.520 medlemmer.

NAF Asker og Bærum har i alle år vært privilegert ved å kunne forvalte dyktige medlemmers fritid gjennom sitt tillitsmannsapparat.

NAF Asker og Bærum Junioravdeling ble startet i 1970 av Hans Chr. Bjerke, som var formann fra 1970 til 1975.

NAF Asker og Bærum Jr. ble etter vært meget anerkjent for gjennomføring av store billøpsarrangement og ikke minst som en vesentlig aktør for opphevelsen av Rally-stoppen i Norge med billøpet SNØFRESER'N inne på militært område på Terningmoen, Elverum i 1979.

NAF Asker og Bærum Jr. vil historisk bli husket for mange store arrangement som:     Nøtteknerkker'n - Stifinner'n - Snøfreser'n - Mobiltrippen - Bilslalåm - Sprintrally på Rud - i tillegg til mange gjennomført kurs av forskjellige typer.

NAF Asker og Bærum Junioravdeling sitt unike postmesterskap, som ble startet opp i begynnelsen av 1970-tallet og lever i beste velgående den dag i dag er kanskje det vår Junioravdeling vil bli husket lengst for ?

Vi må ikke glemme vårt Julebord på Geilo Hotel gjennom 35 år og i 2013 gjennomfører vi dette for 42. året uten avvik, nå på Bardøla og under

NAF Motorsport Asker og Bærum

I 2007 etter 35 år ble NAF Asker og Bærum Jr. nedlagt og erstattet med NAF Motorsport Asker og Bærum, vi måtte tilpasse oss den verden vi opererte i og de krav som ble satt til organisering av norsk motorsport.

NAF Motorsport Asker og Bærum klarte i 2012, etter mange års fravær og stå som arrangør av et nytt rally igjen - "Rally Telemark" på Notodden og i samarbeid med NAF avd. Notodden.

Rally Telemark 2013 skal arrangeres lørdag 31. august også på Notodden og av de samme NAF avdelingene og ikke minst "UNDER DEN SAMME LEDELSE" !

Junior Team Norway 2012

Marius Aasen håndplukket som NAF’s beste representant til Junior Team Norway. Denne uken lanserte Norges Bilsportforbund «Junior Team Norway», en satsing på morgendagens mestere i motorsport. Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum er en av ti bilsportsutøvere som er plukket ut på bakgrunn av oppnådde resultater, holdninger og adferd.

20-åringen Marius Aasen som i de siste årene har satset stort på rally, mener denne uttagelsen viser at han er på riktig vei i sin karriere.

- Jeg er veldig stolt av å få være en del av Junior Team Norway. Dette skal fungere som et landslag, og er et godt utgangpunkt for unge utøvere. Det er et bra initiativ av Norges Bilsportforbund, sier Marius Aasen som er en av tre rallyutøvere i satsningen.

Aasen har vært en del av norsk motorsport i over ti år, og har vist gode resultater i både gokart og rally.

I 2009 ble Aasen kåret til Bilsporttalentet 2009, en prestisjefylt motorsportkonkurranse også i regi av NBF.

- Jeg bestemte meg allerede da jeg fikk det første brevet om uttagelsen til Bilsporttalent at jeg skulle vinne. Denne gangen skal jeg vise resultater igjen. Jeg er enda ung, og har mange motorsportsår å se frem til, smiler Aasen.

Prosjektleder og NBFs sportssjef Holm Jacob Matheson mener det er riktig tid nå for å gjøre en elitesatsing i Norge. Han har hatt ansvaret for forbundets talentutviklingsprogram siden det ble opprettet i 2007.

- Dette skal være en fremtidsrettet satsing på ti håndplukkede bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år, som NBF ønsker å gi en spesiell god oppfølging fra et støtteapparat med bred sammensatt kompetanse, sier Matheson i en pressemelding.