Sterkt resultat av Anders og hans første NM GULL i Citroen

Anders og Roger leverte fin kjøring rundt 10 plass i VM runden i Portugal, men måtte desverre bryte siste dagen.

Rallyfører Anders Grøndal satser friskt i 2015-sesongen! Han har gått til innkjøp av konkurransebilen DS 3 R5 fra Citroën Racing, og holdt pressekonferanse i formiddag der bilen ble vist frem for første gang og planene for neste år presentert. I 2015 skal han være med å kjempe om VM-tittelen i WRC 2, og målet er å ende opp øverst på podiet.

Julius Hrasko, Brand Manager i Citroën Norge, avduket bilen sammen med Anders Grøndal. Foto  Benjamin Ward.

Fra Bilbutikken i drammen i  dag, les mer her....

Vidar Holum viser stolt FartsLøven som skal ut å kjempe om VM gull.

Foto Preben Berg

Pressemelding fra DS 3.....

2014

ANDERS GRØNDAL tildelt klubbens ærespris meget fortjent!

NAF Motorsport Asker og Bærums ærespris deles ut til et medlem som har utmerket seg enten sportslig eller som funksjonær som representer klubben og har bemerket vesentlig seg med sin innsats.  

På bilde har han også mottatt rallypottsjekken fra venstre: Vidar, avdelingens leder Stig og Anders.

 

ANDERS GRØNDAL VANT FINALEN I DET TYSKE RALLYMESTERSKAPET!

5 GULL til teamet så langt i 2013!
Teamet har hatt en fantastisk sesong så langt i 2013 og har alt sikret seg 5 gullmedaljer.

Det første kom under NM finale i bakkeløp på Varna i midten av august. Med 4 av 4 seiere kunne teamet hente hjem den 6.NM medaljen i bakkeløp.

Det ble påfølgene Gull i klubbmesterskapet i bakkeløp.

 Det ble en fantastisk sesongavslutning for den nybakte Norgesmesteren i rally Anders Grøndal i Lausitz Rally som var finale runden i det Tyske rallymesterskapet. Løpet startet med mørkekjøring fredag kveld og målgang var først kl 19.00 lørdag kveld. Ett krevende grusløp med lange etapper. Løpets lengde var nesten tilsvarende 3 NM runder.

 Anders hadde for første gang med seg kartleser Roger Eilertsen i sidestolen. Det er alltid spennende med ny kartleser, men Roger er rutinert og gutta fant tydeligvis tonen fra første meter i Tyskland i teamets Subaru Impreza STi Valvoline Gr. N bil.

 

Foto Benjamin A. Ward

Det Tyske mesterskapet er åpent og det var lag fra hele 12 nasjoner. Videre var det flere trimmede gr A biler og S 2000 biler som er langt raskere enn gr N biler. Så  målet var å gjenta fjorårs suksessen å vinne gr N. Da ble Anders og Trond Svendsen nr 4 totalt.

 Anders og Roger hadde et lite uhell i første svingen på ss1, men kjørte allikevel inn til andre tid i gr N og tredje totalt. Men alt fra ss 2 gikk gutta opp i ledelsen i gr N og andre plass totalt. Totallederen Svilis kjører en rå gr A Mitsubishi EVO. Etter fredagens kjøring som ikke bare gikk i mørket, men i kraftig regnvær kunne Anders og Roger starte lørdagen med en grei ledelse i gr N og annenplass totalt.

 På lørdagen skulle det gå enda bedre og gutta totalvant både ss 6 og ss7 og knappet også kraftig inn på totallederen Svilis. Men så gjorde Svilis en stor feil og klokket inn for tidlig på en kontroll og fikk hele 7 minutters tidsstraff. Dermed ledet de ikke bare gr N, men hele løpet totalt. Men det var mange lange prøver igjen, men Anders og Roger kjøret sin ustoppelige Subaru uten feil og kontrollerte inn til en klar seier foran den raske føreren Vorobjovs fra Latvia i en Mitsubishi EVO X.

 Å vinne Lausitz Rally med en gr N bil er stort og all honnør til Anders og Roger for den prestasjonen, men også til en fantastisk service gjeng som sørget for at bilen igjen gikk feilfritt gjennom dette lange og krevende løpet. Dette skyldes godt arbeid i forkant og at alt ble gjort riktig på servicene under løpet.

 LAUSITZ RALLY 2013

 1. Grøndal/Eilertsen, Norge , Subaru Impreza STi Valvoline

2. Vorobjovs, Latvia, Mitsubishi EVO X

3. Gassner jr, Tyskland, Mitsubishi EVO X

4. Kremer , Tyskland, Skoda Fabia S2000

 

Under Rally Telemark 2013 avgjorde Trond Svendsen kartlesermesterskapet til sin fordel og er alt sikret gullet for kartlesere!

Klubbmesterskapet i Rally for førere og kartlesere ble også avgjort i Rally Telemark hvor Trond og jeg tok  hver vår gullmedalje.