Siste helgen i oktober brakes det løs igjen på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Den helgen inviteres det inn alt som durer og går fra hele Skandinavia. Over 30.000 kvadratmeter fylles til randen av godbiter med mengder av Kjøretøy med fete felger, lakk og krom.

Og nåløyet er trangt. Har du stilt ut bilen før, er du sjanseløs, og du bør helst ha vunnet priser i løpet av sommeren for å få rulle inn i hallen.

Nivået er høyt, det samme er bredden av utvalget av kjøretøy, og utendørs….ja der er det liveshow med skikkelig motorsport på kanskje Norges trangeste motorsportbane, for det hele foregår i bakgården til Norges Varemesse Lillestrøm.

Det er her du virkelig får nærkontakt med dine helter når bilene suser nærmest rett foran føttene dine.

For Live motorsport med NAF Motorsport Oslo og Omegn blir det i år også.

Årets utendørsshow blir en heftig mix av Sprintrally, Drifting og Dragracing. Showet går to ganger daglig fredag, lørdag og søndag. 

Litt om klassene:

Rallysprint:

Med Rallycross biler. Rallycross er en gren hvor det kjøres på en bane med både grus og asfalt på ca. 1000 meter, og med både høyre og venstre svinger

Deltagerne må kvalifisere seg til en plass i A og B finalen. Banen har da som sagt både grus og asfalt, gjerne ca 60-40%. Banen har også en liten tilleggs runde som kalles Joker Laps, som alle deltageren skal innom en gang i det heatet de kjører.

I sprintrallyet på Oslo Motor Show kan man se noen av Norges beste førere knive om en seier

Drifting:

Det er unødvendig og minne publikum på at her blir det mye svidd gummi og røyk.

Drifitng er en av de aller mest spektakulære bilsportene, hvor det er om å gjøre å sladde så publikumsvennlig som mulig.

For Raceren er det en ferdighetskonkurranse med bil der målet er å kontrollere drifting bilen i sladd gjennom en seksjon med svinger. De kjører også i en såkalt thwinbatle hvor to og to biler "jager" hverandre, lederens spor skal føles av den som jager.

Dragracing:

Det er her snakk om høy desibel og ekstremt mye Hestekrefter. Det er en akselerasjonskonkurranse over 1/4 engelsk mil (402,33 m). To og to konkurrerer mot hverandre i hver sin bane på en rett strekning. I de flest klasser så er det om og gjøre å komme seg først over Dragracing stripa og i mål.

Crosskart oppvisning:

Du for også se Crosskart kjøring med ungdommer i Norges eliten. Disse vil kjøre i 250 og 650 klassen.

Crosskart er røft sagt en go-kart som er påmontert større hjul, fjæring og veltebur slik at den kan kjøres på rallycrossbaner, altså en slags blanding av go-kart og rallycross. I den solide rørrammen sitter føreren fastspent i 4-punkt sele og får en enorm fartsfølelse selv i moderate hastigheter. 0-100 km/t går unna på 3 sek i den største klassen. I tillegg til rallycrossbaner kjøres det også sprintrace og bakkeløp. I Norge har sporten NM-status og det kjøres også mesterskap i NEZ.

Biletter tenkte du ?  

ingen problem det får du her det  Oslo Motor Show  

Og du … Det viktigste av alt, det er begrenset med tribuner og ståplasser, så vær tidlig ute!

FOR UTØVERE :      Tilleggsregler    Påmelding