Motorshowet kunne i år feire 5-års jubileum, og NAF Motorsport Oslo har alltid vært med og lagd fart og spenning i bakgården på Norges varemesse i Lillestrøm. Årets show var intet unntak i så måte.

 Det var NAF Motorsport Oslo som sto for den beste underholdningen og mest action under Oslo Motors Show 2014.

De 36.000 m² på varemessa var fylt opp med alt man kan tenke seg innen bil, motorsykkel og motor. Det var streetcars, amcars og rekvisita. Custombygde biler, motorsykler og lastebiler og originale kjøretøyer.

Innerst inne, i hall B, fant vi NAF Motorsport Oslo & Omegn. I bakgården hadde de, tradisjonen tro, laget en bane og her ble OMS Sprinten arrangert. Det ble kjørt både Crosskart, Rally, Rallycross og Shortcar. De kjørte sammen to og to uavhengig av hvilken klasse de vanligvis kjører innen sin gren, men på den endelige resultatlista fikk alle sin plassering ut ifra hvilken klasse de egentlig kjører.

I klassen for crosskarter 85ccm, gikk seieren til Marcus Gimle Enger fra NAF Motorsport Gjøvik etter at han slo Ole Henry Steinsholt i finalen.

I 125ccm klassen måtte Daniel Aasen Svenssen, NAF Motorsport Ringerike, se seg slått av Jacob Lyseng fra NAF Motorsport Ringerike.

Den grommeste Crosskartklassen, 250ccm/650ccm, ble vunnet av arrangørklubbens egen Kim Lorentzen. Han slo ut Tomas Holmen i finalen.

Den eneste jenta på resultatlista, Malin Blad fra KNA Varna, avsluttet 2014-sesongen med å vinne Shortcar-klassen under OMS Sprinten. Best i Rally-klassen var Lars Morten Berntsen. Med sin Ford Escort slo han ut Rune Danneborg og hans Mini Cooper WRC. I Rallycross ble det kåret to vinnere. Junior-klassen ble vunnet av Ole Markus Jørgen med en Golf, og i seniorklassen var det Geir Hagadokken som til slutt seiret over Kenneth Johansen. Begge kjørte Ford, henholdsvis Fiesta og Puma.

Mads Østberg og Marcus Poverud hadde tatt turen til Lillestrøm for å promotere en ny racingklasse som innføres neste år. Citroen DS 3 cup. De kjørte oppvisning med hver sin Citroen DS 3 bil. Mads Østberg kjører dette året VM-rally for Citroen, og var derfor i Lillestrøm for å vise fram bilene i denne nye cupen.

Det var også oppvisning med Dragrace- og Drifting-biler. Dette trakk mye folk og tribunene rundt banen var smekk fulle av motorinteressert publikum. Depoet, eller pitstop, var inne i hallen. Der var både rallybiler, shortcars, crosskarter, rallycrossbiler, driftingbiler og dragracebiler stilt opp og hadde sin serviceplass.

I tillegg til billøp og oppvisning på banen, hadde også NAF Oslo & Omegn informasjon og test av hvordan alkohol påvirker vår evne til å kjøre bil. Med sine promillebriller viste de hvordan alkoholen forstyrrer balanse og koordinering.

Vi må bare ta av oss hatten for gjengen fra NAF Motorsport Oslo. Mange dugnadstimer har de lagt ned, og mange feriedager har de brukt opp for å få til dette arrangementet, og det var en erfaren og rutinert funksjonærgjeng som sørget for at løpet ble gjennomført på en elegant måte. Logistikken med biler inn og ut av hallen, mellom serviceplass og bane, gikk som en drøm. Vel blåst!