For en folkefest det ble! Den driftige gjengen hadde lagt ned et enormt og grundig forarbeide for å få til et så bra arrangement. Solen skinte, NAF-flaggene vaiet, publikum storkoste seg, og vi fikk tre norske seire.

”Vi er veldig stolt av å få lov til å arrangere VM” sier leder av NAF Motorsport Trøndelag Kristian Berg.

Han vil takke alle lokalavdelingene rundt om kring i Norge for at de rullet inn kronene som man trengte for og få tittelsponsor-pakken.

Avdelingen består av en gjeng med førere, funksjonærer og motorsportinteresserte som holder til på Lånkebanen i Hell. 

Foruten EM og VM i Rallycross, har de i år arrangert både Norgesmesterskap og Norgescup i Rallycross for 109 påmeldte førere. 

Det har også blitt kjørt en runde i Powerdrift på Lånkebanen i år hvor den nye driftingsløyfa  fikk mye skryt av førere og publikum. Mye gummi og røyk ble lagt igjen på banen den helga.

VM-runden er over, men gjengen i NAF Motorsport Trøndelag hviler ikke lenge på sine laurbær; Neste arrangement er Midtnorsk finale i Bilcross og Rallycross Nasjonal, og planleggingen er allerede i full gang.

Målet for neste år er å jobbe for å få til Shortcar, Crosskart og trening for Asfaltracing.

Rekruttering av ungdom er et annet satsningsområde. ”Vi vil at de kan få muligheten til å prøve seg på banen for å se om dette er noe de har lyst til og begynne med” sier Berg. Det vil bli arrangert motordager på banen og avdelingen vil ha stands rundt om på forskjellige arrangement for å trekke ungdommen til seg.

”Neste år vil vi satse på og få til noen flere billøp med masse action”, avslutter Kristian Berg.

Vi i NAF Motorsport håper at VM i Rallycross er et av de løpene denne driftige gjengen satser på også i 2016, og ønsker lykke til med det videre arbeidet.

Link til NAF World RX of Norway