Det er en meget aktiv og engasjert avdeling vi nå skal presentere. De arrangerer ikke så mange løp selv, men de har en meget dyktig og stabil funksjonærstab som reiser rundt og hjelper andre motorklubber med å arrangere løp. De hjelper til på Sigdals-rally. Har hatt egne etapper under Rally Norway og på Rally Sørland. En gang hadde de Opaker-etappen under Svenskerally. Da hadde de ansvaret for hele etappen.

Hvert år har Asker & Bærum et eget funksjonærmesterskap der det inngår 8 løp. Premieutdeling for dette er under avdelingens årlige julebord på Geilo.

-Dette mesterskapet er så viktig, sier leder Petter Stenseng.

-Uten alle disse frivillige funksjonærene hadde det vært umulig å arrangere billøp. Avdelingen har etter hvert knyttet til seg et solid nettverk av hjelpere som stiller opp når de trenger hjelp til for eksempel Rally Telemark, Vinterchallenge og Stifinner’n.

Under Rally Telemark er det ca. 300 funksjonærer i sving. Der har de et veldig godt samarbeide med håndballgruppa, bordtennisklubben, motorbåtklubben og andre motorsportklubber som stiller opp som gode hjelpere for at arrangementet skal la seg gjennomføre.

Nå er det ikke alle år at Rally Telemark har latt seg gjennomføre til tross for mange velvilllige ildsjeler. Værgudene og naturkreftene har to ganger gjort at rallyet har måttet avlyses på grunn av flom. Dette skremmer ikke de ivrige NAF-erne fra Asker & Bærum! Nå har de igjen brettet opp ermene og er i full gang med å planlegge Rally Telemark 2016.

Av tidligere arrangementer kan nevnes: PO-løp; I 1979 hadde de en vellykket PO-cup der det inngikk 5 løp. Stifinner’n var tidligere et PO-løp. Et annet var Grussprinten. Dette gikk etter hvert over til å bli et grusrally og ble kjørt i Hønefoss- og Kongsberg-traktene.

På Ballerud i Bærum arrangerte de Bilcrossløp tidlig i Bilcrossens historie. (Det første Bilcross-løpet i Norge ble kjørt i 1982).

I 2008 kjørte de Autoslalom på den nye E16 til Sollihøgda – før veien ble åpnet. Autoslalom er noe vi ønsker å gjenoppta i bygda, sier Petter Stenseng. I følge jubileumsberetningen da NAF Asker & Bærum jr. feiret 10-års jubileum, var det de som arbeidet fram reglement for Autoslalom. De begynte å jobbe med dette i 1977. Målet var å trekke motorinteressert ungdom inn i et velorganisert klubbmiljø via aktiv deltagelse i konkurranser.

Rally Snøfreser’n ble kjørt i mange år. Det siste på slutten av 90-tallet. Snøfreser’n ble faktisk kjørt mens det var rallyforbud i Norge. Det kunne de gjøre fordi de kjørte kun på militært område på Terningmoen. Dette var tidlig på 1980-tallet. Junioravdelingen begynte med Sprintrally på Rud i 1994. Deretter ble det sprintrally i Bilbyen Vest i 7-8 år sammenhengende frem til ca. 2004. Så fulgte en lang periode uten Rally-aktivitet. Vi ønsker å stimulere til å kjøre sprintrally, sier Stenseng. I år blir det et eget Sprintrallymesterskap.

Hvert år arrangeres Vinterchallenge og Stifinner’n. Dette er Challengeløp der Aasmund Kleve er primus motor.

NAF Motorsport Asker & Bærum har i dag utøvere inne flere bilsportgrener. Under det årlige julebordet på Bardøla høyfjellshotell, fordeles rallypotten blant disse utøverne. Dette er premiering for plassering i klubbmesterskapene. Potten er på 100.000 kroner, og er nå utvidet til å fordeles også blant utøvere innen Racing og Bakkeløp. Det er viktig for oss at de aktive kommer på julebordet, sier Petter. Rallypotten og postmesterskapet er med på å gjøre dette arrangementet attraktivt å reise til hvert år.

Styret i motorsportavdelingen består av personer som har vært med lenge, veldig lenge. Flere av dem fra junioravdelingens tilblivelse. Petter Stenseng har nå vært leder i 7 år. Han kom med i junioravdelingen i 1994, og var en periode også formann der. Han var løpsleder på 6 Sprintrally i Bilbyen Vest og det er han som er løpsleder for Rally Telemark. Det blir i år fjerde gang dette rallyet går av stabelen.

Vi ønsker NAF Motorsport Asker & Bærum lykke til både på arrangør- og funksjonærsiden i tiden som kommer.