De startet året med 10 aktive gokarteførere, og er nå oppe i 40-50 karter på treningene på Vamoen Motorsenter.

Vamoen ligger i Finsland i Sogndalen kommune. Den ble åpnet 13. juni 2009, og var den gang Nord-Europas største gokartbane. Den har hittil bare vært godkjent som treningsbane. Fram til i år har ikke gokartmiljøet vært så stort rundt Vamoen. De har vært igjennom en down-periode med bare 4-5 gokarter på trening, men fra i vår har det vært skikkelig trøkk sier en entusiastisk leder for NAF Gokart Kristiansand Roy Håverstad. Nå har vi vokst og er oppe i 40-50 gokarter. En tidobling altså. Mange av oss eldre (over 50 år) har kjøpt gokarter og begynt å kjøre, sier han. Vi har drevet med bilsport i flere tiår, og nå har vi det moro med gokartkjøring.

Det siste året er det lagt ned utallige dugnadstimer på anlegget. Det er gravd og drenert. Det er bygget 66 meter med støyvegg og bygningsmassen har fått en makeover. Under hele byggeperioden har de hatt tett kontakt med Kai Viggo Brateng i NAF Motorsport. Nå venter de på at NBF sin baneseksjon skal komme for å godkjenne banen for konkurransekjøring. Det er foreløpig litt usikkert om det vil bli kjørt løp der neste år, men det er målet. Muligens et regionsløp.

Nå har vi et kjempegodt miljø på Vamoen, sier Håverstad. Der jobber både mødre og fedre, bestemødre og bestefedre dugnad.

Pr. i dag er det trening tre ganger i uken på Vamoen og de som kjører er fra 6 til 55 år! På en lørdagstrening er det vanlig at det er 25 gokarter i sving på banen.

Alt tyder på at det går rette veien med NAF Gokart Kristiansand. Kanskje de i 2017 kan få lov til å arrangere Norgescup? Klubben har lange tradisjoner med gode arrangementer på Evje, og med den ivrige gjengen som nå er på Vamoen er de snart tilbake i sitt gamle ess.

Hvis du bor i området og lurer på om du eller noen i din familie har lyst til å begynne å kjøre gokart, så ta en tur på banen når det er trening der mandag og onsdag kveld eller lørdag. Da begynner treningen kl. 10.00. Ta turen og bli en del av et godt og positivt miljø for motorsportinteresserte i alle aldre. Banen ligger bare 30 minutter unna Kristiansand.

Vi ønsker NAF Gokart Kristiansand lykke til videre med det positive arbeidet som nå er i gang på Vamoen.

Følg Vamoens side på facebook