Det var under NAF Motorsportseminar sist helg at leder for NAF Gokart Vestfold, Therese Stickler,  kunne motta den gjeve utmerkelsen. NAF Motorsport ønsker økt oppmerksomhet om det viktige arbeidet som gjøres for å fremme NAF som en motorsportorganisasjon. Prisen legger vekt på profilering som har hatt betydning for synliggjøring av NAF Motorsport, og det er første gang i år at denne prisen har blitt delt ut.

NAF Gokart Vestfold er den motorsportavdelingen i NAF som har flest damer i styret, og Therese Stickler leder nå den driftige gjengen på andre året.

I fjor ferdigstilte de nytt klubbhus på Håsken, og det tekniske huset er utvidet med 10 meter.  Det inneholder sekretariat, funksjonærrom, juryrom med veranda ut mot banen, et stort sanitæranlegg i kjelleren og sykestue. Husene har de rette fargene i henhold til NAF sin profil, grått og gult.

Klubbhuset deler de med Andebu Idrettslag. Idrettslaget benytter anlegget fra 1 oktober til 1. april, og fra 1. april til 1. oktober er det Gokartavdelingen som disponerer klubbhus og bane. De deler på vedlikeholdet og begge klubber er med på dugnad for å holde det fine anlegget i orden.

Det mangler nå bare litt gjerde før den 1027 meter lange gokartbanen kan få A-klassifisering. Det vil si at den kan godkjennes for internasjonale løp. Foreløpig har vi ingen planer om det, sier Therese, men moro hadde det vært.

På Håsken har de en hytte. Nå skal de bygge om to brakker som også kan gi overnatting til f.eks. Juryen på et løp.

Det neste arrangementet som avdelingen skal være med på, er borgertoget i Sandefjord 17. mai. Da stiller de med gokarter og førere iført kjøreutstyr. Dette vekker folks interesse for det som foregår på Andebu, og da de påfølgende helg har åpen dag, kommer det erfaringsmessig mange mennesker dit. NAFFEN pleier også å komme når det er åpen dag på Håsken.

NAF Gokart Vestfold hører til under NAF Nordre Vestfold. Denne avdelingen fyller 90 år i år, og dette skal feires samme dag som den åpne dagen. Da blir det omvisning på banen, middag og skikkelig bursdagsfeiring på kvelden.

Årets første løp er NAF-løpet den 4. juni, og i juli skal de arrangere to løp i NMK's sommercup. Dette er et samarbeid med NMK Tønsberg. I den forbindelse skal de ha tur til Høyt & Lavt (klatrepark), og de skal ha underholdning og diskotek. Det er en del av NMK's sommercup at det også skal være sosiale arrangementer.

Etter en kort sommerferie braker det løs igjen. 20. august går Håsken Racet av stabelen.

NAF Gokart Vestfold har inngått et samarbeide med Vestfold Vanners om at de skal være ansvarlig for flaggpostene under gokartløpene på Håsken. Flaggvaktene er veldig viktige under et løp. De må ha skikkelig opplæring og være bevisste på den viktige oppgaven de har. Oppgaven med å stille med og å lære opp flaggvaktene har nå Vestfold Vanners påtatt seg.

Det er en årlig foreteelse at man på sensommeren arrangerer sponsordag på Håsken. Da inviteres alle sponsorer til gokartkonkurranse med leiekart og grilling på det flotte anlegget.

Alt dugnadsarbeide har gjort oss til en veldig fin og sammensveiset gjeng, sier Therese. Vi har et meget godt miljø i klubben. Hvert å arrangeres julebord for de voksne. Da ser vi hverandre en gang i løpet av vinteren også, og det er koselig, sier hun.

I tillegg til gokartløp, er det trening på banen tre ganger i uken. Da kan også Motard-gruppa trene der. Banen leies også ut til kjøreskoler som driver opplæring av motorsyklister, og det er sykkeldager for barneskolene på anlegget. Det gjelder å være kreativ, sier Stickler. Vi har brukt veldig mye penger og veldig mye tid på anlegget, så det er viktig at anlegget er mest mulig i bruk.

Det ligger ekstremt mange dugnadstimer bak den oppgraderingen som er gjort på Håsken. Alle er med og jobber, både barn og voksne må gjøre en innsats. Barna har godt av å lære seg at vi må jobbe for at vi skal kunne ha en bane der de kan kjøre gokart, sier Stickler.

Det drives også gokartutleie på Håsken. Den delen drives av et eget firma som også driver kiosken på området.

Det er ingen tvil om at gjengen på Håsken er en aktiv og flink gjeng. Vi ønsker dem lykke til videre med det positive arbeidet de gjør, og på den fine måten de profilerer NAF Motorsport.