NAF avd. Ringerike eier en gokartbane ved Hønefoss, NAF Gokartsenter Eggemoen. Banen ble åpnet midt på 1990-tallet og var den gang 750 meter lang. Nå er den utvidet til 810 meter. Det kjøres hovedsaklig gokart på banen, men det har nå blitt en liten gruppe med Crosskartførere i avdelingen, og de trener på banen en gang i blant. Da kjører de en om gangen for å lære seg å kjøre.

I 2012 fikk Motorsportavdelingen pengestøtte fra Sparebankstiftelsen. Det gjorde at de kunne bygge nytt klubbhus og kiosk som sto ferdig til fjorårets Juniorfestival. De har også fått nytt teknisk rom slik at teknisk kontroll nå utføres innendørs. Der har de blant annet vekt nedsunket i gulvet, noe som gjør jobben for de tekniske kontrollantene enklere enn før. Det betyr at det er bare førere og gokarter som går igjennom teknisk kontroll. De foresatte møter de når de kommer ut igjen på andre siden. Det gir arbeidsro for teknikerne.

For å ha nok funksjonærer under løp, har NAF Motorsport Ringerike et godt samarbeide med Kriminalomsorgen. De som kommer derfra er til god hjelp. I fjor investerte de også i FIA-godkjente lys på flaggpostene. Det gjør at de ikke trenger så mange flaggvakter som tidligere. Nå er det bare en person pr. post.

I år fikk de igjen støtte av Sparebankfondet, og bygde en terrasse på 75 kvadratmeter utenfor kiosken mot banen. Det ble en fin publikumsplass. Støtten fra Sparebankfondet ga dem også mulighet til å investere i ny racecontrol. Den styres av løpsleder som står i tårnet og har full oversikt over banen. Via den kan han gi flagg som vises på en tavle slik at førerne ser hvilket flagg som gis, og til hvilket startnummer det gis.

NAF Motorsport Ringerike er mest kjent for Juniorfestivalen som de arrangerer på Eggemoen hver vår. Dette er oppstarten på sesongen for gokartfolket. Juniorfestivalen er et gokartløp for førere opp til 16 år, det vil si at grensa går ved 16 år i Formel Yamaha. I klassene under Yamaha er det ingen over 16 år. Juniorfestivalen trekker mange førere, og pokalene er store. Cadettiføreren som vant i år fikk en pokal som var nesten like stor som han selv, kan leder av Motorsportavdelingen Elling Blakstvedt fortelle. I år var Festivalen noe utvidet, da løpet også inngikk i Norgescupen. De hadde hele114 startende på Eggemoen 20.-22. mai i år.

Juniorfestivalen ble arrangert for første gang i 2006. Da gikk den av stabelen i september. Det var ikke et bra tidspunkt for arrangøren. Det var helt på tampen av sesongen, og de aktive begynte å bli fornøyde med kjøring etter en lang sesong. NAF Motorsport Ringerike hadde den gang noe som het Påskeløpet, og man valgte derfor å slå sammen disse to helt til det året påsken kom så tidlig at det lå snø på banen. Nå arrangeres Juniorfestivalen i mai hvert år.

Det er også mulighet til å kjøre leiekarter på Eggemoen Gokartsenter. ABC Racing leier banen og har gokartutleie der. NAF leier også ut til kjøreskoler som har opplæring av motorsyklister på banen.

NAF Motorsport Ringerike har ikke planer om å arrangere flere løp i år. Resten av året vil de bruke til vedlikehold av banen og til å bygge en veranda på tidtakertårnet.

Neste år blir det Juniorfestival igjen og de har lyst til å søke om å få arrangere NM. Det hadde vært fint om vi kunne fått til en Østlands-cup, sier Elling Blakstvedt. Før hadde vi Bastø-cupen, men den er ikke mer. Vi har snakket med Andebu, Sigdal og Kongsberg om å dra i gang en slik cup, sier han.

Vi gratulerer NAF Motorsport Ringerike med en godt gjennomført Juniorfestival og som månedens motorsportavdeling i mai. Lykke til videre!

Bilde, Gokartstart: Fotograf Camilla Smistad Tofterå