Utkanten ble til allerede i 1991, men den gang var de ikke tilknyttet noen moderorganisasjon. Det skulle gå hele 7 år før de i 1998 ble innlemmet i NAF som en underavdeling til NAF Sør-Trøndelag.

2016 har vært et fantastisk år, sier Monica Haarsaker som er leder for Utkanten. Vi er faktisk bare 30 medlemmer som får til store arrangementer. I år har vi arrangert to vintertreff i Haltdalen i samarbeide med NMK Gaula. Det ene i Ålen skisenter. På vintertreffene blir det kjørt Terrengtouring-trening. Det er mye fokus på det sosiale på disse treffene. Det er kosekjøring og grilling i skogen, sier Monica.

 Foto: Monica Haarsaker

I juni arrangerte de to Norgescuprunder i Biltrial på Setnan i Stjørdal.

I august var de vertskap for norgescup i Formula Offroad på Ler. Et vellykket arrangement i finvær og Norgescupseier til Utkantens egen Tor Egil Thorland. Thorland kunne innkassere seier allerede etter løpet på Ler. De to siste Norgescup-rundene i Offroad var planlagt å avvikles av KNA Telemark i september, men det arrangementet ble avlyst. Da ble det plutselig en brå Norgescupavslutning på Ler i august.  NAF Utkanten Offroaders hadde en debutant med på dette Norgescup-løpet, Kevin Fossen (19) og han kom på pallen i sitt første løp!

NAF Sør-Trøndelag har også hatt et par andre arrangementer dette året, og der har Utkanten vært aktivt med i planlegging og gjennomføring. Når fruen i huset, Monica Haarsaker, er leder av NAF Utkanten Offroaders og mannen, Jan Olav Haarsaker, er nestleder i NAF Sør-Trøndelag er det naturlig at det er et tett samarbeide mellom moderavdelingen og Motorsportavdelingen.

Sør-Trøndelag har i år arrangert tre Autoslalåm, og Utkanten har selvfølgelig vært med som funksjonærer. Disse løpene ble arrangert i Trondheim, Namdalen, og Levanger.

Sør-Trøndelag hadde også et aldri så lite Rallycrossløp på Lånke i juni; NAF World RX of Norway. Under VM hadde Monica ansvaret for VIP-opplegget. Og aldri har vel VIP-ene blitt bedre tatt i mot og traktert! Arrangementet var meget bra takket være de dyktige medlemmene i blant annet NAF Utkanten Offroaders. Sist lørdag, den 10. september, var det åpen dag på NAF sine øvingsbaner rundt om i landet, også på Lånke. 120 biler deltok, og Utkanten var med som funksjonærer også denne dagen.

Avdelingen jobber nå med planer om er motorsportanlegg i Haltdalen. Dette er i samarbeide med NMK Gaula. Planene er klare, og nå venter vi bare på svar om vi får tippemidler, sier Monica. Det kommer til å koste en del, så vi er helt avhengig av sponsormidler og tippemidler. Så fort klarsignalet kommer, går vi i gang med arbeidet. Det kommer til å bli mange dugnadstimer.

Mange grener vil få glede av et Motorsportsenter i Haltdalen; NMK Gaula driver med Snøscootercross, Motocross og Knattecross. NAF Utkanten Offroaders har Biltrial og Terrengtouring. Det er ingen sandtak i Haltdalen, derfor kommer Formula Offroad fremdeles til å bli kjørt på Ler i minst 4 år til. Vi har faktisk arrangert Norgescup i Offroad i Oppdal to ganger også, kan Haarsaker fortelle.

NAF Utkanten Offroaders har et klubblokale i Heimdal. Her kan de møtes og mekke på bilene sine og ha sosiale arrangementer, men de savner et eget kjørefelt. Det er de på utkikk etter. Det hender at de leier et område og treffes for å kjøre Terrengtouring, både sommer og vinter. Når det er stortreff på Rena drar flere av medlemmene dit for å kjøre Terrengtouring. Dette er et stort treff som går over tre dager og det er veldig sosialt. Monica skulle gjerne ha kjørt litt selv også, men tiden strekker ikke til.

Klubben har flere aktive førere, og de gjør seg bemerket på resultatlistene.

Tor-Egil Thorland ble i år Norgescupvinner med Ugly Betty i klasse 2 (Unlimited).

Snorre Bangjord ble Norgescupvinner i Biltrial, klasse 4 (Pro-Modified) dette året.

I fjor ble Roger Fossen NEZ-mester i Formula Offroad, klasse 1 (Modified), og han ble nr. 2 i Norgescupen. Avdelingens leder er meget stolt over å ha en NEZ-mester i klubben.

På resultatlista for Norgescupen i Biltrial dette året, finner vi også Mona Storflor Johnsen som ble nr. 5 i klasse 2 (Standard). Tor Egil Thorland (Modified) og Roger Fossen (Pro-Modified) har også deltatt i Norgescupen i Biltrial i tillegg til at de har kjørt Formula Offroad.

Vi ønsker NAF Utkanten Offroaders lykke til videre med planlegging og bygging av nytt motorsportsenter i Haltdalen.