Sebastian Ogier leder løpet, Kris Meek er 2, mens Andreas Mikkelsen er ligger på 3.

Mens løpene i VM gjerne deles inn i snø, asfalt og grus, har Rally Wales ofte fått en egen klasse for seg, nemlig «mud». Årets løp er et godt eksempel på hvorfor. Det har ikke regnet i dag, men det regnet desto mer tidligere i uken, og forholdene er glatte og utfordrende. Forholdsrelaterte førerfeil har også satt mange ut av spill, bl.a. toppførere som Jari Matti Latvala og Thierry Neuville.
 
«Citroen er i en kamp med Hyundai om 2. plassen i merke-VM, forteller Mads. VW er det dessverre ikke noe å gjøre med i år - de vinner. Kris og jeg har fått en klar oppgave av teamet før det avsluttende løpet; det er at vi slår Hyundaiene. Det er viktig for Citroen å ta 2. plassen, og legger jeg opp løpet mitt etter det  –  vi jobber for laget, og står av fighter med andre som vil ellers kunne ha tatt. Det betyr at vi har lagt oss på et safe tempo. Vi har lagt Hyundaiene god bak oss, og jeg har jeg mer å gå på om det skulle presse på bakfra i morgen. Samtidig har vi hatt det veldig morsomt, med glatte og sleipe veier blir det morsomt når det stemmer,» avslutter Mads med et smil.
 
Det er meldt kuling og mye nedbør på prøvene i morgen. Da blir forholdene enda mer utfordrende, og spenningen holdes på et høyt nivå.
 
TV2 sporten følger løpet gjennom hele helgen, følg med på TV2 sporten for oppdatert programinfo.

Følg også Mads på sin hjemmeside: www.madsostberg.no . Der er oppdaterte tweets, Instagram og Facebook info gjennom hele løpet, samt oppdaterte nyheter fra WRC.com. 

Foto: Citroën Racing Team