«5. plass er nok ikke så høyt opp på lista som vi hadde håpet», sier Mads. «Men vi skal ikke nekte for at det har vært en utfordrende dag. Vi måtte velge dekker for de 4 første prøvene i dag - allerede i går formiddag. Da sa våre værmeldinger at det skulle bli fint og veldig varmt. Vi gjorde et offensivt dekkvalg ut fra det, og så kom de tordenstormene med skikkelig regnskyll tidlig i morges, med fuktige veier og mye lavere temperatur i bakken. Da ble dekkvalget feil, og mer er det ikke å si om den saken. Når vi i tillegg hadde en feiljustering på demperne på SS2, ble vi hengende etter på den første prøven i dag. Forteller Mads»

 
Mads og Jonas lå helt nede på 9. plass etter første fartsetappen i dag morges, og kom seg opp til 8. før service etter SS5. De fortsatte avansementet med 3 plasser på 5 fartsetapper etter service, og ligger nå på 5. når bilene kjør inn på kveldens service i Alghero. Løpet ledes av Hyundays 3. fører Hayden Paddon. En stor overraskelse vil nok mange si. Det er ingen tvil om at det forteller mye om at nye spenningsmomenter tilføres WRC ved at førerne starter i den rekkefølgen de ligger i VM på løpets 3 første dager. Det er stor forskjell å være nummer 1 og nummer 11, som Paddon var, på veien. Men det skal ikke ta fra Paddon prestasjonen han har gjort i dag, med et veldig bra dekkvalg, og veldig bra kjøring. Det vil være en like stor prestasjon om han klarer å holde den plassen gjennom morgendagen, noe vi egentlig betviler vil skje.
 
«Bortsett fra på SS2 og på SS4, hvor vi fikk en punktering og tapte 54 sekunder til beste bil, har vi hatt fin flyt i hele dag. Men tidene har ikke kommet ordentlig», fortsetter Mads. «Vi har bare en topp 3 tid, ellers mange 4. og 5. tider, og det må jeg si er under forventningene. Men det er et langt og veldig krevende løp, og mye kommer fortsatt til å skje. Vi kjører på det vi kan i morgen. Så prøver vi å holde de som er bak bak oss, og satser på mulighetene til å plukke noen plasser til i morgen,» avslutter han.
 
Rally Sardinia fortsetter med en monsterdag med 213 km fordelt på 9 fartsetapper lørdag. Sannsynligheten tilsier at det skjer mye gjennom dagen, og spenningen i løpet lever til fulle.

Mer info om løpet og resultater finnes på www.madsostberg.no og på www.wrc.com.
Foto: Citroën Racing Team