- 70 dager igjen markerer en milepæl. Vi ligger godt i rute med planleggingen foran årets VM arrangement, sier Birger Schanke, ansvarlig for event og underholdning under VM-runden på Lånkebanen som foregår mellom 21. og 23. august.  
I fjor vant Reinis Nitiss VM-runden foran Petter Solberg, som hittil i sesongen har vært helt suveren. Han leder VM med hele 29 poeng ned til svenske Johan Kristoffersson. Mellom han og Andreas Bakkerud skiller det kun fem poeng.
- Solberg har sagt at hans største mål utenom å vinne sammenlagt er å gå til topps på Lånke, sier Schanke.
Kan bli dobbelt norsk
Med litt flaks og mye dyktighet kan det være dobbelt norsk når VM-sirkuset inntar Lånkebanen om drøye to måneder.
- Mye skal klaffe hvis det skjer, men det er ikke umulig. Uansett bidrar Solbergs kjøring til at vi får mye oppmerksomhet til arrangementet, sier Schanke.
Økt billettsalg
Det merker arrangørene på billettsalget.
- Det er god plass på Lånkebanen, men vi opplever større pågang enn på samme tid i fjor. Vi oppfordrer publikum til å bestille billettene på nett via vår hjemmeside, slik at vi unngår store køer under selve arrangementet, sier han.
DDE-fest
At DDE spiller utendørskonsert under VM på Lånkebanen lørdag 22. minker heller ikke på interessen.
- Vi ønsker at VM skal være et familiearrangement, og vi har mange aktiviteter under VM-dagene som vil interessere alle i familien. For de eldste vil naturlig nok DDE-konserten bli et høydepunkt blant sideaktivitetene til selve VM-runden. Her håper vi på minst tre tusen solgte billetter. Frigården kommer til å bli den beste konsertarenaen i Stjørdal og omegn, sier Schanke.   
Mot publikumsrekord
Interessen kan tyde på at det går mot en ny publikumsrekord.
- Det er for tidlig å si noe sikkert, men i fjor kom det 14 000 tilskuere. Oppnår vi det samme i år, er vi svært fornøyde, men vi håper på 17-18 000 tilskuere, sier eventsjefen.