Planene ble fort forandret da bilen stoppet på siste prøven i Finland for to uker siden. Nå ser vi fremover og jeg gleder meg til å kjøre asfalt igjen, sier Marius Aasen.

Som eneste nordmann og en av de yngste sjåførene i Drive DMACK Fiesta Thruphy, holdt Aasen et høyt tempo i serien han har kjørt i rally-VM.

–Planen har hele tiden vært at vi skulle kjøre hele serien, men vi måtte tenke på hva de to siste løpene i cupen kunne gi oss. Det var kun trening, da vi ikke lenger hadde sjans på sammendraget i cupen da bilen stoppet for oss og vi mistet en solid tredjeplass i Rally Finland. Det er veldig kjedelig, men dessverre kan det skje i den sporten vi driver med, sier Aasen.

Selv om Aasen har valgt å stå over de to siste løpene i DDFT ligger han ikke på latsiden. Nå setter han og kartleser Marlene Engan skuta mot Vestlandet, og asfalt-løpet Rally Sokndal – som de kjørte for første gang i fjor med teamets Ford Fiesta R2. Der fikk de klasseseier, og ble kun slått av en WRC-rallybil i sammendraget.

– Å kjøre løp på asfalt er viktig for oss norske rallysjåfører, som nesten bare kjører på grus og snø. Vi er heldige som har fått ett så bra løp til Norge. Her er det raske veier med mange kombinasjoner og fullfart-svinger. Det skal bli kult å kjøre på asfalt igjen, sier Aasen.

Fredag kveld skal det kjøres shakedown, før løpet starter lørdag morgen fra Sokndalshallen like ved sentrum. Da skal de igjennom åtte fartsetapper på 115 kilometer, før de kjører i mål lørdag ettermiddag.

Følg Marius Aasen på Facebook og Twitter for oppdatering underveis i løpet.