I år som i fjor er det Marlene Engan som er kartleser for Aasen. De avsluttet NM-sesongen med to seire på rad, og har på ingen måte planer om å gjøre det noe dårligere i år.

– Vi skal gi gass fra første meter, det er det ingen tvil om. Vi hadde aldri kjørt med denne bilen på snø før for to uker siden, så det gleder vi oss til. Vi har funnet et optimalt oppsett på bilen, som jeg tror skal fungere bra, forteller Marius Aasen.

I NM-rundene er det en Ford Fiesta R2 som brukes. Bilen er av samme type som Hønefoss-gutten kjørte med i VM i fjor, og trolig blir det samme bil i VM i år også.

- I dag ble den nye cupen i VM, DMACK Fiesta Cup offentliggjort og det er den vi jobber mot å kjøre. Det blir mye av det samme opplegget som vi kjørte i Junior VM fjor, og cupen skal driftes av M-sport. En del er allerede på plass, men vi jobber fortsatt med å få på plass deler av finansieringen før vi kan si ”go”, forteller Aasen, som mener at dette er et bra steg i riktig retning for hans rallykarriere.

- Vi sanket mye erfaring i fjor, og vi vet at vi kan være med å kjempe i toppen i denne cupen. Det beviste vi med flere gode etappetider og med vår andreplass i Rally Spania, hvor vi også avsluttet som nummer 19 totalt.

Det er tre år siden Sigdalsrally hadde status som NM-runde, og starter lørdag 11. januar kl. 9.00 fra Nerstad skole i Sigdal kommune. Her er det også base, serviceplass og målgang. I den første NM-runden skal det kjøres totalt seks fartsetapper på litt over åtte mil.

- Nå gleder vi oss til skikkelig konkurranse igjen på gromme vinterveier i Sigdal, og vi håper at det kommer mer snø – slik at vi kan få helt optimale rallyveier i Norge, avslutter Marius Aasen.