Foran over 35.000 tilskuere imponerte racing talentet Aleksander Schjerpen fra Elverum, på den legendariske Silverstone banen i England.

-Utrolig hard fighting, men veldig gøy!” var det første Aleksander kommenterte etter løpet. 

Aleksander Schjerpen er 22 år og kommer fra Elverum i Norge. Han har i 2014 kjørt for bilmerke Ginetta i British GT. Men i helgen gjorde han innhopp i SuperCup serien i England.

-En ny erfaring Aleksander er vant med å kjøre langløp i GT serier, denne helgen var det sprint race over kortere distanse som gjaldt. Alle bilene i SuperCupen er Ginetta G55, og det er utrolig jevnt mellom sjåførene. Dette er en rekruteringsklasse til BTCC, det vil si at noen av Englands beste sjåfører kjører i denne cupen. Aleksander var eneste deltager som ikke kom fra England. 

-Imponerte fra start til slutt Elverumsgutten imponerte allerede på treningene ved å sette rundetider kun 1,5 sekund bak de raskeste sjåførene. Og i løpet skilte det kun 0,6 sekunder opp til førstemann. Dette gav Aleksander en 12. plass til slutt, noe både teamet og ham selv var veldig godt fornøyd med.

-Det var utrolig intenst, og sjåførene er meget gode. Jeg er absolutt fornøyd med resultatene denne helgen, og vi har fått vist at vi kan hevde oss i denne serien også med litt mer testing.” sier Elverumsgutten. 

Ginetta SuperCup er en enhetsklasse, alle bilene er Ginetta G55, bilene yter 370 hk. og veier ca. 1040 kg.
Aleksander fikk tilbud om å gjøre innhopp etter en imponerende debutsesong i British GT med Ginetta.