Rallyføreren Anders Grøndal tok full pott og vant Norgesmesterskapet både i rally og bakkeløp i klassen for de sterkeste og raskeste bilene med sin gr N Subaru Impreza STI i 2013. Dermed har han ført en god Subaru tradisjon videre.

 Det var i 1990 at den Japanske bilfabrikken Subaru tok steget inn i Rally VM for å gjøre varemerket mer kjent. Først med modellen Legacy hvor de også vant en VM runde, men det var med modellen Impreza det tok av. På nittitallet tok Subaru VM for bilmerker hele tre ganger og en gang fører VM med legenden Colin Mc Rae. Suksessen fortsatte med VM tittel til Ricard Burns i 2001 før det tok helt av for oss Nordmenn da Petter Solberg tok VM tittelen i 2003. Subaru salget eksploderte og varemerket Subaru var på alles lepper.

 Men i Norge har faktisk suksessen vært enda større. Fra 2002 og til og med 2013 har Subaru tatt hele 12 NM gull!! De fleste i den gjeveste klassen. Subaru er dermed overlegent mestvinnende bilmerke i rally over de siste 10-12 årene.

 Subaru Norge AS har absolutt sin del av suksessen. Sammen med Voldsund Motor dro de tidlig i gang Subaru Cup i gr N. Dette gjorde at mange førere satset på Subaru. I 2006 satset Subaru Norge AS enda sterkere da de gikk til innkjøp av to Subaru Impreza WRC biler med Anders Grøndal og Mads Østberg som førere. Disse gutta gjorde stort sett rent bord både i rally og bakkeløp.

 Anders Grøndal har helt siden debuten i 2003 hatt god støtte fra Subaru Norge AS. Først med gr N bil så WRC bilen og de siste årene har det mest blitt gr N. Det har blitt en felles suksess. Anders kan på disse årene bokføre hele 8 NM gull, 4 NM sølv og 2 NM bronse. Det har blitt en rekke totalseire hvorav flere internasjonalt. I VM har Anders vunnet gr N de to siste årene i Rally Sweden.

 Etter at Subaru fabrikken trappet ned sin rallysatsing har også Subaru Norge AS trappet ned på rally. Subaru Cup er historie, men det positive er at det i Norge går absolutt flest Subaru i gr N klassen.

 -Rally er uansett et viktig gen for Subaru, sier informasjonsdirektør Stian Thrane og vi har de siste årene valgt å satse på Anders Grøndal. Så lenge det leveres optimale resultater er det hyggelig å kunne bidra. Vi har derfor bestemt oss for også i 2014 støtte Anders Grøndal Rally Team.

 -Vi i Subaru Norge ønsker Anders Grøndal lykke til i 2014 sesongen, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i en kommentar.

 -Vi kommenterer ikke innholdet i selve sponsoravtalen, men kan opplyse om at den er prestasjonsbasert, på lik linje med sponsoravtalene vi har med skiløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen og friidrettsgutta Filip og Henrik Ingebrigtsen, avslutter Thrane.

Foto: Informasjondirektør i Subaru Stian Thrane og Anders Grøndal.