Anders og kartleser Trond Svendsen burde egentlig avgjort dette mesterskapet langt tidligere i sin Subaru Impreza Sti gr N bil, men med et brutt løp på grunn av en produksjonsfeil på et nytt dekk i Numedal og en rulling grunnet overraskende snøvær i Rally Sørland gjorde at Sveinung Bieltvedt ledet NM med fattige 3 poeng før NM finalen. Med andre ord. Den som kom først i finalen ville blir Norgesmester! Anders og Trond har vist god form og vant de to foregående NM runden Aurskog-Høland Rally og Rally Telemark. Det var duket for fight.

Og fight ble det. Anders og Trond tok kommandoen. Det var 4 fartsetapper før første service og Anders og Trond vant tre av de og ledet med 4.4 sekunder. Det var allerede klart at raske førere som Eyvind Brynildsen og Peder Øksether ikke hadde dette tempoet og at det var de to i tet som ville kjempe ikke bare om NM-tittel men også totalseier i løpet.

På service tok Anders en litt feil valg da han ønsket å fortsette med myke dekk. Dette var ikke helt vellykket og Sveinung vant både ss5 og 6 mens Anders bare vant ss7 . Dermed hadde vi en ny leder inn til service, men ledelsen var kun seks tiendeler. På service gikk Anders for hardere dekk og det var klart for løpets fire siste fartsetapper.

Anders vant ss8 med tre tiendeler. Også på ss 9 ble det jevnt. Sveinung vant den med et helt tiendel! Dermed var ledelsen hans på 4 tiendeler. Men på ss10 satt Anders og Trond inn et angrep med vanvittig attakk og tok hele 4.2 sekunder. Dermed var ledelsen på 3.8 sekunder før siste fartsetappe.

Anders og Trond visste at de ikke kunne safe, men de visste også at om de kjørt for fullt ville det holde, så gutta nullstilte seg som om de lå likt med Sveinung før start. Det gikk perfekt og de kjørte inn til en klar etappeseier med hele 5.9 sekunder. Dette da Sveinung måtte satse mer enn 100% og da gjorde en feil og mistet tid.

Dermed var totalseier i Rally Hedemarken og Norgesmestertittelen klar! Trond hadde allerede sikret seg mesterskapet for kartlesere som går med et annet poengsystem.

Nok en gang viste Anders at han er tøff i dueller mot slutten av løp. Første gang var nettopp i Rally Hedemarken i 2005 mot den tidens raskeste gr N fører Martin Stenshorne hvor Anders vant med bare 2 sekunder. En annen gang var i Mountain Rally i 2010 hvor han hadde en heftig duell mot selveste Henning Solberg i WRC klassen. Også i år har vi sett dette flere ganger og det startet alt i Rally Hadeland hvor alt ble avgjort på slutten av løpet.

2013 har blitt det beste sportslig sett. Seier i fem av syv NM-runder og Norgesmester. Norgesmester i største klassen i bakkeløp. Kronen på verket er uansett seier i grN i VM-runden Rally Sweden og faktisk en andreplass i WRC2 med en gr N bil. Anders har nå hele 8 NM gull og flere sølv og bronse.

Vi takker vårt fantastiske service team. Hadde ikke de på en 30 minutters service i Rally Sørland fått fikset bilen hadde det ikke blitt noen NM-tittel. Takk også til teamsjef Arve Herstrøm og trener Fredrik Brenna Lund.

Og ikke minst til alle arrangører med mange frivillige som bruker sin fritid slik at vi får kjørt rally.

Vi ser frem til en spennende 2014-sesong hvor mye vil skje. Der er vi i full gang med noen planer!

Foto: Benjamin A. Ward / benjaminward.no