Det var 30. gangen Rally Finnskog ble kjørt og det er Norges lengste og mest krevende løp. Det hele startet alt fredag kveld med 4 lange fartsetapper i mørket. Hele 92 km med fart med skulle kjøres med en av Norges mest kjente rallyetapper Varaldskogen på 27 km som skulle kjøres to ganger.

Anders og Roger tråkket til alt fra ss 1 som de vant klart, men gutta var allikevel ikke hundre prosent fornøyd med oppsettet så de klikket litt på dempere. Det gjorde underverker. Nå vant de ikke bare gr N men var totalraskest av alle NM kjørere inklusive de langt raskere R 5 og S2000 bilene. Eneste som var raskere var junior verdensmester Svenske Pontus Tideman, men også han kjører en WRC2 S 2000 bil. Men på kveldens tredje etappe var Anders og Roger raskest av absolutt alle inkludert Pontus. Da fikk Anders beskjed fra teamledelsen om å dempe seg noe. Det er NM og gr N som teller. De avsluttet fredagen med klar ledelse ikke bare i gr N og alle NM kjørere.

Lørdag morgen var det igjen full fart. Anders og Roger mente de hadde full kontroll. Bilen fungerte perfekt, notene satt perfekt og gutta koste seg. Og det gikk fort. Kort fortalt vant gutta alle fartsprøvene i sin klasse gr N og inkludert de raskere R 5 og S 2000 bilene so kjørte NM vant de 7 av 10 prøver.  På de siste 3 prøvene ble det safet litt ekstra da det ville være for dumt å dra av med ca  4 minutters ledelse i klassen og selv tilbake til nærmeste WRC 2 bil var det ett minutt!

Anders og Roger takker hele teamet som sent torsdag kveld fikk ordnet bilen hundre prosent. Det var mye og krevende jobb og Anders lovte alle mann på podiet om det ble suksess i Rally Finnskog.

Av 4 kjørte vinterløp i Norge år har det blitt 3 seire.

Neste løp blir Numedalsrally som vi egentlig skulle stått over, men noe belønning etter helgens Rally Finnskog fortjener Anders og Roger.  Så alt førstkommende lørdag er det full gass igjen.

Rally Sørland er neste runde i NM.

Foto: Benjamin A. Ward