Det er årets 5. og 6. NM runde som kjøres i den kjente Undelandsbakken og på Konsmo motorbane. Undelandsbakken er en del av velkjente rallyetapper både i Rally Sørland og Sørlandsprinten. I tillegg er det kjørt mange bakkeløp her.

I år starter deltagerne med å kjøre en runde på rallycrossbanen før løypa på grus stiger oppover med en rekke krevende svinger med bergnabber nesten ut i veien. Bakkeløpet er hele 2.600 meter som skal kjøres 3 ganger og over to dager så det blir nesten 16 km fart. 95 % av løpet er grus og 5% asfalt.

Anders Grøndal stiller i sin Subaru Impreza Valvoline og må som NM leder finne seg å være favoritt. Han leder også årets Norgesmesterskap, men har i år fått tøff konkurranse av den tidligere Norgesmester Morten Bermingrud i Citroën C4 Rallycross bil. Anders jakter sitt 9. NM gull fordelt på bakkeløp og rally. Teamets egen WRC bil ble ikke klar til året mesterskap så Anders har som i fjor måttet leie inn bil til bakke NM.
 
Bilbutikken Rally Team har kjørt med to biler i årets mesterskap da Stein Grøndal har kjørt teamets Subaru Impreza Valvoline gr N. Etter den kraftige rundvelten i fjorårets NM finale hadde Stein lyst til å avslutte karrieren på en annen måte enn med rulling. Stein har i årets mesterskap kjørt jevnt med de beste i gr N og er rimelig godt fornøyd. Han ligger på en 5.plass i klassen av 16 som har tatt poeng. I denne klassen går både Rallycross Supercars, WRC biler, gr.B biler, nasjonale 4 hjulstrekkere og gr N biler. Så det er tøft å komme høyt opp med gr N bil.
 
Den 5. NM runden starter lørdag kl 10.00 og det kjøres fortløpende 3 omganger. Også på søndag starter løpet kl 10.00 og med forløpende 3 omganger. Arrangør er NMK Konsmo.
 
Så først på søndag ettermiddag er det klart hvem som tar medaljene i årets Norgesmesterskap.