De 9 NM gullene han har er fordelt på rally og bakkeløp. Oss kjent har ingen annen rallyfører klart dette tidligere uansett alder. Utgangspunktet er meget bra for Anders som har vunnet de 4 siste NM rundene. Klarer Anders og kartleser Roger Eilertsen å komme foran Trond Sveinsvoll fra Stavanger i maken bil skal NM-tittel nr 10 være i boks alt før finalerunden Rally Telemark som går første helgen i oktober.

Men om det 10. NM gullet skal kapres må det gjøres en god jobb i helgens NM-runde Rally Hedemarken sammen med kartleser Roger som leder årets NM for kartlesere. I  kartleser-NM er alle bilklassene samlet i en klasse og de tre på topp har biler i tre ulike klasser. Roger kan kapre sitt 3. NM gull i år.
 
Anders og Roger stiller som vanlig i teamets Subaru Impreza Sti Valvoline gr N bil. Gutta kommer kun til å ha fokus på NM selv om Anders har vunnet totalt på Hedemarken flere ganger. Sist i fjorårets løp. Men da var det ingen trimmede R5/S2000 biler med. Det er det i år. Klassen for  utrimmede biler er den desidert største klassen for 4 hjulstrekkere hvor 17 ekvipasjer har tatt poeng i årets mesterskap. Totalt stiller nesten 80 biler til start i årets løp.
 
Rally Hedemarken er i år et to dagers rally som starter kl 19.00 fredag kveld. Løpet er 390 km langt med 113 km som er fordelt på 12 fartsetapper. Lørdag starter løpet kl 8.30 og målgang er kl 17.34 lørdag ettermiddag. Base for løpet er Scandic Hotell i Hamar hvor start og mål er. Serviceplassen er på «Åttemetersplanet» på brygga i Hamar sentrum.
 
Anders og Roger kjører ut som bil nr 2 i løpet.
 
NM etter 5 løp. Topp 5:
1.       Anders Grøndal, 132 poeng
2.       Trond Sveinsvoll, 94 poeng
3.       Geir H Frøslid, 76 poeng
4.       Petter Kristiansen, 46 poeng
5.       Frank Ilebekk , 36 poeng
 
Topp 3 Kartlesere:
1.       Roger Eilertsen 132 poeng
2.       Torstein Eriksen 129 poeng
3.       Veronica Engan  126 poeng
 
Løpet kan følges live på www.radiomotor.no og på www.rallyhedemarken.no . Videre oppdaterer Anders på sin Facebook side.

Foto: Benjamin Ward